Vége a bosszankodásnak!

Egyszerű, de nagyszerű trükk a párás autóablak ellen

Ki ne utálná, ha télen, vagy akár egy esős napon az autója szélvédője csupa pára belülről? Pedig egy nagyon egyszerű módszerrel meg lehet előzni a sok bosszankodást!

2014.12.26 12:00ma.hu

Ugye ismeri azt az érzést, amikor felfedezi, hogy nem tud gyorsan elindulni, mert a szabad ég alatt álló autója - akár mert nincs garázsa, akár csak egy elhúzódó ügyintézés miatt a városban - szélvédője teljesen bepárásodott belülről? Persze le lehet törölni, de fél másodperc múlva újra lecsapódik a sok apró, levegőben lévő vízcseppecske, emiatt hosszú percekig vagyunk kénytelenek vesztegelni a parkolóban.

Fotó: YouTube/DaveHax

Ennek a bosszantó dolognak azonban mostantól vége - feltéve, ha eddig nem ismerte. Nem kell más hozzá, csak egy pár zokni, egy zsák szilikonos macskaalom, meg egy stabil karika. Zokniból például kiválóak erre a célra azok a példányok, amelyeknek a másik felét a minden háztartásban rejtélyesen kialakuló fekete lyukak elnyelték. Az egyik zokni száját hajtsuk vissza egy nagyobb karikán, jól megteszi egy széles ragasztószalag gurigája is, ahogy a videón látszik, de ha az nincs kéznél, foghat egy befőttes üveget is, amibe belelógatja a zoknit, és annak a száján rögzíti.

Erre azért van szükség, hogy könnyebb legyen beleönteni a szilikonos szemcséket szétszóródás nélkül. Ilyen szemcsékhez bármelyik állatkereskedésben hozzájuthat, ahol macskákhoz vagy egyéb kisállatkhoz használatos almot árulnak, csak arra az egyre figyeljen, hogy kifejezetten szilikonos fajtát vegyen. Szórjon belőle 2-3 maréknyit a zokniba, majd miután csomóval bekötötte, bújtassa egy másik zokniba, hogy biztosan ne szóródjon ki belőle a legapróbb szemcse se.

Ezután már csak annyi a teendője, hogy az így elkészített páragyűjtőt tegye a szélvédőre, egy másikat pedig akár az ülés alá helyezhet a nagyobb hatékonyság kedvéért. Az elhelyezett csomagok és a bennük lévő szilikon mennyiségétől és az idő párásságától függően néhány naponként vagy 1-2 hetenként érdemes újratölteni a zoknikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.