Most a nagylelkűség jöhet divatba

Új kihívásos játék terjed a hazai celebek közt

Hogy mennyire bátrak és mennyire őrültek, azt számos celeb bebizonyította már nyáron, ezúttal azonban egy sokkal nemesebb célból foghatnak össze, akik vállalják a legújabb internetes kihívást.

2014.12.10 16:00ma.hu
Trokán Nóra (Fotó: Flow)

Az Ice Bucket Challenge, azaz a Jegesvödör Kihívás már a múlté, de nem sokáig maradunk internetes kihívásos játék nélkül. Ezúttal azonban a hírességek úgy foghatnak össze a jó cél érdekében, hogy ehhez még csak megőrülniük sem kell, és valójában nem a bátorságukról, hanem a nagylelkűségükről kell bizonyságot tenniük. A karácsonyi gyermeklánc a közelgő ünnephez kapcsolódik, a kihívott hírességek pedig egyrészt elmesélik, mit jelent számukra a karácsony, másrészt pedig arra kérik a rajongókat, hogy ajándékozzanak örömöt a rászorulóknak.

Kocsis Tibor (Fotó: Flow)

Hogy ezt milyen formában teszik meg, azt mindenkinek az egyéni belátására bízzák, a láncot elindító Trokán Nóra, Kocsis Tibor és Oláh Gergő például könyveket, ruhákat és játékokat ajánlottak fel az egyik hazai üzletlánc üzletsorain felállított szeretetpontokon. Az X-Faktor két felfedezettje néhány hónapja vidáman öntötte magát nyakon a jeges vízzel, ezúttal azonban némi kritikával üzentek a celebvilágnak.

Ehhez az akcióhoz most nem kell se jég, se vödör. Elég egy kis figyelmesség is” – mondták. „Az én csomagomban játékok, könyvek és ruhák is vannak, de mindenképpen szeretettem volna egy személyes ajándékkal is boldogabbá tenni a gyerekek ünnepét. Világéletemben fanatikus LEGO-rajongó voltam, de a legnagyobb szeretettel mondok le kedvenc figuráimról, hogy örömöt szerezhessek a gyermekotthonok lakóinak” – vallotta be Kocsis Tibor, aki nővére mellett két zenésztársát, Rácz Gergőt és Temesi Bercit jelölte meg.

Oláh Gergő (Fotó: Flow)

"Sokszor nem elég maga az adomány. Ott kell lenni, meg kell látni, hogy valójában mi a segítség, mire van szükség. Én olyan könyveket szeretnék most ajándékozni a gyerekkoromból, amik megszerettették velem az olvasást. Remélem, hogy a gyermekotthonok lakóira is ilyen hatással lesz a Kisherceg, a Pál utcai fiúk vagy Varró Dani Túl a Maszat-hegyen című verses meseregénye” – mondja Trokán Nóra, aki a személyesség erejében hisz. A színésznő szerint nagyon fontos, hogy az év minden napjára jusson egy kis figyelmesség, videójában pedig kolléganőit hívta ki.

Oláh Gergő maga is nehéz körülmények között nőtt fel, ezért az együttérzés fontosságára hívja fel a figyelmet: „Szegénynek lenni nem bűn, a nélkülözésnek nagyon sok oka lehet. Szeretném a kislányomat és a kisfiamat önzetlenségre nevelni, ezért arra kértem őket, hogy közösen is ajánljunk fel egy-egy darabot a kedvenc játékaik közül.” Gergő 4 éves kislánya rajong a hercegnős táskákért, mégis boldogan ajánlotta fel gyűjteménye legféltettebb példányát, amikor édesapja mesélt neki a rászoruló gyerekről és az adománygyűjtésről.

Az énekes Vastag Csabát és egykori mentorát, Geszti Pétert szólította meg videóüzenetében, de a lánc a kihívottaktól függetlenül is tovább terjed: Muri Enikő és Fluor Tomi máris jelezte, hogy csatlakozni fog az akcióhoz.

Az új kihívásos játék résztvevői #gyermeklanc hashtaggel töltenek fel videót a Facebookra, amelyben elmondják, hogy mit jelent számukra a karácsony, és arra kérik három ismerősüket, hogy ők is vigyenek egy ajándékot a rászorulóknak. Az adományokat az Auchan áruházak üzletsorán felállított SZERETETPONT-okon lehet átnyújtani. A támogatott intézmények kívánságlistája elérhető a www.immochan.hu oldalon.
A lánc három indítójának videója az alábbi linken tekinthető meg:
Trokán Nóra
Kocsis Tibor
Oláh Gergő

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.