Csobot Adél és Kocsis Tibo is csatlakozott

Divatba hozzák a lassulást - boldogságra buzdítanak a sztárok

Éljük meg tudatosan a boldogságot, ne rohanjunk át az életen, lassítsunk egy kicsit - ezt hirdeti néhány ismert híresség, akik a "lassulásért" és a magyarok boldogságáért kampányolnak.

2014.11.10 16:00ma.hu

Egy finom falat, egy gyönyörű fa, egy utcán rád mosolygó gyermek, egy váratlan találkozás egy régi baráttal, egy kedves szó a közértben. Villanások, amelyek miatt érdemes megállni, elgondolkodni, s megörökítve azokat megosztani másokkal. Erre buzdít Kelet-Közép-Európa legnagyobb divatportáljának felkérésére Csobot Adél, Kocsis Tibo és Steiner Kristóf, akik örömmel hirdetik a boldogság tudatos megélésének fontosságát azáltal, hogy megmutatják életük megindító perceit.

Szerencsés vagyok, hogy tulajdonképpen a munkám része megörökíteni, lelassítani, megélni a pillanatot: az írásaimnak és a blogomnak, a WhiteCityBoynak köszönhetően mindig nyitott szemmel és szívvel járok. Afféle szakmai ártalom, hogy még a reggeli kávémban is megtalálom a témát. A Lélekbonbon című novelláskötetem is elsuhanó pillanatok megörökítéséből született.

Előkapok egy papírfecnit a zsebemből, legyen az rágópapír, névjegykártya vagy mozijegy, és egy-két szóban lejegyzem magamnak a perc varázsát, ezt pedig, ha eljön az ideje, blogbejegyzéssé, újságcikké, novellává bontom ki. Ez az én trükköm, hogy a pillanat örökké tartson
” – mondta Steiner Kristóf.

Csobot Adél (Fotó: Positive)

Az én titkom, hogy akkor is tudok mosolyogni, ha rossz napom van, mert minden apróságnak tudok örülni, akár fagyiról, csokiról vagy finom teáról van szó, de ha ötvenegyedszerre nézem meg a kedvenc filmem, attól is jól érzem magam. Az éneklés, a fellépések mindig feltöltenek, de újabban a sportban is megtaláltam azt, ami pozitív gondolatokkal tölt el” – mesélte Csobot Adél, akinek már attól szebbé válik a napja, ha reggel megállnak neki az autók a kereszteződésben, és mosolyogva átsétálhat az úton.

A fiatal énekesnőhöz hasonlóan Kocsis Tibo élete is egyik napról a másikra vett száznyolcvan fokos fordulatot, éppen ezért volt különösen fontos, hogy megtanuljon lassítani.

Szeretem a pörgést, ha mindig akad tennivalóm, de ma már tudatosan figyelek arra, hogy legyenek olyan dolgok az életemben, amelyekre azt mondhatom, igen, ez az én pillanatom lesz. Ilyen volt például nemrég a Michael Bublé koncert, amelynek minden pillanatát élveztem. De egyébként bármilyen dal meg tud indítani, amelyhez kedves emlékek fűződnek. Merengős típusnak tartom magam, aki könnyen átadja magát egy-egy pillanatnak” – mondta a sikeres énekes, aki azért csatlakozott az idén ötesztendős Fashion Days születésnapi kampányához, hogy másokat is arra buzdítson, időnként lassítsanak, és fordítsanak időt magunkra, szeretteikre.

A trendteremtő #hiFIVE őrülettel a Fashion Days célja a társadalom mozgósítása a pesszimizmus ellen. Ráadásul a #hiFIVE képet feltöltők között nyereményeket is kisorsolnak boldogságközpontú kampányuk során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.