Jobban hisz a kézfogás erejében az énekes

Oláh Gergő kiakadt a gyerekpóráztól

Vicces játékszernek még hajlandó lenne elfogadni, de a gyerekeire sose adná a külföldön már szinte teljesen megszokott, és itthon is egyre jobban terjedő babahámot az X-Faktor győztese.

2014.07.04 08:29ma.hu
Fotó: RTL Klub / Fókusz

"Én is szoktam úgy velük menni, hogy én vagyok velük egyedül: az egyik kezemben szatyor van, és két gyerek, de akkor is megoldom, hogy mellettem legyenek" - mondta Oláh Gergő, az X-Faktor korábbi győztese, amikor megmutatták neki a babahámot. Az énekes azt mondja, kizárt, hogy pórázon vezesse a két gyermekét, olyan nincs, hogy ne találja meg a módját, hogy a lánya és a fia kezét hogyan tudja fogni - ezt mindennél biztonságosabbnak tartja.

Pedig külföldön már szinte teljesen megszokott látvány a pórázon sétáltatott gyerek, és hazánkban is egyre inkább kezd elterjedni, de még mindig inkább az elutasítás jellemzi ezt az eszközt, mint a "jaj, de jó, már régóta szükség lett volna egy ilyenre!"-típusú felkiáltások. A babahám rajongói azzal érvelnek, hogy ezzel a gyermeknek nagyobb mozgástere van, mint a kézenfogva sétálás közben, mégis valamilyen biztos kapcsolat van a szülő és a gyerek közt, az ellenzők szerint ugyanakkor a testi kontaktust nem lehet semmivel helyettesíteni.

Az RTL Klub által megszólaltatott pszichológus is inkább ellenzi, mintsem támogatná az eszközt, véleménye szerint ugyanis a pórázon sétáltatás közben a gyermek a szülő előtt fog haladni, kisebb lesz a kettejük közti kontaktus, kevésbé figyel a szülőre, mint amikor mellette, vele egyvonalban lépked, és az sem túl szerencsés, ha az esetleg meglóduló gyermeket a póráz rántásával fogja vissza a szülő, nem pedig a szóbeli utasításokkal.

Ön használná?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.