Minden este meggyógyul a béna koldus?

Csoda történt... vagy csak csaló a koldus

Senki sem tudja, mit szed, de sok béna kérne belőle - a deréktól lefelé "béna" koldus ugyanis minden estére meggyógyul, összeszedi a motyóját és hazataxizik.

2014.12.08 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Aleksandr Kutsayev

Egy kínai koldussal minden nap csoda történik: reggelente még deréktól lefelé béna és szinte egész nap csak egy gördeszkán képes közlekedni, ám estére - jellemzően mikor elég pénz gyűlik össze - hirtelen meggyógyul, aztán feláll, tiszta ruhát vesz és taxiba vágja magát. A kelet-kínai Zhejiang tartományban kolduló Chi Hsieh-ről a környékbeli boltosok mind tudják, hogy csaló, ám egészen mostanáig senki nem tett ellene semmit, tétlenül tűrték a gyanútlan járókelők átvágását.

"Minden nap eljön ide, büdös rongyokat vesz magára és elkezd kéregetni egy olcsó zenedobozzal, amiből szomorú zenét játszik. Aztán mikor úgy számolja, hogy elég volt, akkor feláll, visszaöltözik tiszta ruhába és fog egy taxit haza. A környékbeliek közül senki nem ad neki semmit, de egy csomóan járnak erre, akik nem idevalósiak, és azokat pumpolja meg" - mondta a 39 éves Lan Lo. Egy másik helyi lakosnak azonban elege lett a csalóból, és abból, hogy semmilyen munkát nem végez, mégis egy csomó pénzt keres, ezért aztán értesítette az újságírókat.

"Azóta nem láttam, hogy a története az újságban megjelent. Az újságíróknak azt mondta, gyűlöli őket. A sztori megjelenése óta a rendőrség is keresi, de senki nem tudja, hol van. Azt hiszem, talán megszedte magát és most hazament. Kíváncsi vagyok, a családja vajon tudja-e, hogyan kereste meg a pénzt a nagyvárosban!" - mondta Lan.

Kínában egyre nagyobb gondokat okoznak a koldusok, akiket nem igazán tiltanak a kéregetéstől - emlékeztetett az Austrian Times című osztrák hírhonlap. Hasonló csalásról egyébként már a múlt hónapban is felröppentek hírek, ott egy ingázó töltött fel egy képet az egyik közösségi oldalra, melyen koldusok egy csoportja látható a napi bevétel számolása közben, és az egyik "koldus" épp egy iPhone6-tal fényképezi az aznapi zsákmányt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.