Koldulással tartja magát életben a beteg nő

Buborékos lett a bőre, kitagadta a családja

Az utcára száműzte családja azt a nőt, aki egy ritka, de annál borzalmasabb bőrbetegségben szenved: testét óriási buborékok borítják, ami taszító látványt nyújt. Koldulással próbál életben maradni.

2014.03.06 07:31ma.hu
Neurofibromatosisos bőr

Kénytelen volt elmenekülni a falujából is a 46 éves Sarotin, miután családja kitagadta, pedig a nő még csak nem is tehet arról, ami miatt ellene fordultak a szerettei. Az indonéz asszony egy ritka, de annál rémesebb bőrbetegségben, neurofibromatosisban szenved, ami azzal jár, hogy teste teljes felszínét kisebb-nagyobb, buborékszerű göbök borítják. A nő immár három éve él az utcán és koldulásból igyekszik fenntartani magát.

Sarotinnak a fél arcát teljesen eltakarja egy nyúlvánnyá terebélyesedett tumor, a hátáról pedig korábban a helyi önkormányzat támogatásával összesen 70,5 kilónyi daganatot operáltak le, de hiábavaló volt az orvosok igyekezete, a tumorok visszatértek.

A nyugat-jávai Bandungban élő özvegyasszony, akinek négy gyermeke van, a helyi sajtónak elmondta: családja nem engedheti meg magának az orvosi kezelés költségeit. Ennek ellenére bevallotta, hogy minden vágya az, hogy teljesen meggyógyuljon, és ő is "szép legyen, akár a többi nő".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.