A teljes építési költséget ajándékba adta

Addig koldult, míg összejött a templom új szárnya

A szerzetesek először viccnek gondolták a koldus felajánlását, de kiderült, hogy valóban összegyűjtötte a templom bővítéséhez szükséges teljes összeget az indiai hajléktalan.

2013.03.25 08:57ma.hu

15 év után már teljesen hozzászoktak a nyugat-indiai Manchar város szerzetesei a templom tövében kolduló Laxmi Pokharkar látványához, szinte fel sem tűnt nekik, hogy nap mint nap ott ül és gyűjtögeti az aprópénzt. Mivel sosem okozott bajt, nem is zavarták el, a 85 éves öreg azonban a napokban igencsak meglepte őket, amikor besétált a hindu vezetőkhöz és megkérdezte, mennyibe kerülne a már egy ideje tervezgetett új szárny felépítése. Aztán amikor megmondták neki, hogy valamivel több, mint 1 millió 650 ezer rúpia (7,2 millió forint), közölte, hogy szeretné a teljes összeget felajánlani az építkezésre.

"Először azt hittük, viccel, de akkor elvitt minket a bankjába és kiállított egy csekket, majd kifizette a teljes összeget, az utolsó rúpiáig, ami nekünk kellett" - mondta meglepetten a falu bölcsének tartott Mathaji Pokharkar. A koldus viszont nem tartja ezt a tettét különlegesnek, szerényen csak annyit mondott: "A templom mindig jó volt hozzám és én megtartottam az összes pénzt, amit ott gyűjtöttem."

"Öreg vagyok már és kicsik az igényeim, így a pénzzel szeretnék néhány embernek valami jót tenni" - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.