Víznyelő nyílt meg a nő alatt

Elnyelte a föld, miközben a ruhát teregette

Legalább 20 percig taposta a vizet, mire egy szomszéd meghallotta a 3 méter mély víznyelőből érkező segélykiáltásokat: a nő a mosott ruhát készült kiteregetni, amikor megnyílt alatta a föld.

2014.11.25 16:00ma.hu
Fotó: Twitter

A férj azt mondja, hallotta a hangokat, de fogalma sem volt róla, hogy a távolinak tűnő, tompa női hang a feleségéé. Egy szomszéd jött rá, hogy az 52 éves Christina Beaumont kiabál kétségbeesetten, ráadásul nem is akárhonnan: a hang azért tűnt tompának, mert egy 3 méter mély víznyelőből hallatszott. Az asszony az ausztráliai Melbourne-ben álló családi házuk hátsó kertjébe ment ki a mosott ruhát teregetni, amikor szó szerint elnyelte a föld.

A hatgyermekes anya szerencsére nem egy száraz üregbe esett, mert akkor aligha úszta volna meg komolyabb sérülések nélkül, viszont így 20 percen keresztül kellett taposnia a vizet, mire a szomszéd meghallotta a kiáltozást és értesítette a tűzoltókat. Amikor kötelek segítségével a felszínre húzták a nőt, úgy tűnt, az ijedtségen kívül nem esett baja, de egy órával később elájult az otthonában, ezért bevitték a kórházba megfigyelésre. A tájékoztatás szerint az állapota nem súlyos, csupán akkor jött ki rajta az átélt stressz és sokkot kapott.

A mentésben részt vevő egyik tiszt, Stephanie Palamberis elmondta az ABC című tévécsatornának, hogy a nő nagyjából 11:30-kor ment ki a kertbe teregetni, amikor a föld beomlott alatta. "Beleesett a sárba és a piszokba, aztán körülbelül három méternyi zuhanás után a derekáig elmerült a vízben. Aztán egyszercsak ellepte a fejét is a víz. A nő elmondta, hogy nem tudta a lyuk alját elérni, ezért megpróbált úszni és a felszínen maradni, hogy elkerülje az újabb sáromlást" - fogalmazott a mentősnő.

A szakemberek már vizsgálják a mintegy 60 centi átmérőjű lyuk keletkezésének okát, azalatt a környékbeliek - a Springvale nevű külvárosi rész lakói - azt mondták, a lakásokban maradnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.