A szomszédok is elveszítik otthonukat

Videó a gyilkos víznyelő torkából

Két újabb házat ítéltek lebontásra a floridai Seffnerben, ahol egy óriási víznyelő megölt egy 37 éves férfit. A földtani képződmény miatt az egész környék veszélyben van.

Nézze meg a megdöbbentő képeket! >>> képgaléria

2013.04.03 08:59Konrád - ma.hu

Amint arról korábban már beszámoltunk, a 37 éves Jeffrey Bush hálószobája alatt egy éjszaka megnyílt a föld, ágyastól szippantva be a férfit. A 9 méter átmérőjű, helyenként 30 méteres mélységű víznyelőből kívülről semmi sem látszik, de a vállalakozó, akit megbíztak a ház elbontásával, videofelvételt készített róla.

Bush testvére, Jeremy elmondta, hogy a tragédia éjszakáján az ágy még látszott a gödör mélyén, ezért is ugrott testvére után a víznyelőbe. De az iszapos víz olyan gyorsan elnyelt mindent, hogy már nem tudta megmenteni Jeffet. Jeremy maga is majdnem odaveszett, a rendőrök húzták ki a sárból. Azóta - mint az a videóban jól látszik - a víznyelő még nagyobbra nőtt, a szoba padlójából már szinte semmi sem látszik.

Szürreális látvány ugyanakkor, hogy a falra aggatott ruhák és más személyes tárgyak érintetlenül függenek a mélység felett. Az óriási gödör mélyén már csak homok látható, Bush holttestét nem találták meg, a család abban bízik, az önkormányzattól visszakapják majd a telket, ahol állandó síremléket állíthatnak fel Jeffnek.

Mint kiderült, a víznyelő olyan hatalmas, hogy nem csak azt a házat kell lebontani, ahol Bush meghalt, de a szomszédos épületeket is, mert a felső talajréteg nem elég stabil.

Cikkünk a lyuk után folytatódik...

Jeff barátai és családtagjai könnyekkel küzdve nézték végig a videofelvételt. Janell Wicker Wheeler, a ház tulajdonosának lánya a szomszéd szobában aludt a tragikus éjszakán, és máig nem képes feldolgozni a történteket. Miután kimenekültek a házból, a rendőrség többet nem engedett senkit annak közelébe, így csak a felvételen láthatták, mekkora is a víznyelő az épület alatt. A botra erősített kamera felvételét nézve Jenell elmondta: "El sem hiszem, hogy ilyen mély. Azt hittem, csak egy apró gödör. Sose hittem volna, hogy ekkora." A nő biztosra veszi, hogy egy őrangyal vigyázott rá, hiszen a kiérkező szakértők szerint a víznyelő az ő szobája alá is befutott, csoda, hogy őt nem nyelte el.

Janell elmondta, semmilyen előjele nem volt az eseményeknek. A föld nem remegett, a ház nem mozgott ki, a falakon nem mutatkoztak repedések. Egyszerűen csak megnyílt a föld egy hangos reccsenéssel. A hatóságok sajnálattal közölték, hogy túl veszélyes lenne előásni Jeff holttestét, és Jannel - a videót nézve - megérti a döntést. Mint elmondta: nem szeretné, ha további életek kerülnének veszélybe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.