Kiürítették a környéket is

Víznyelő-veszély Floridában - képek!

Nem csak lebontják Jeff Bush házát, akit két nappal korábban hálószoba-bútorostul elnyelt a föld, hanem szomszédait is kitelepítik.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.03.03 18:07ma.hu

Jeff Bush házát lebontják a Florida állambeli Seffnerben, miután két nappal korábban a 37 éves férfi hálószobája alatt megnyílt egy víznyelő, és elnyelte. A házban keletkezett és kívülről nem látható víznyelő 9 méter átmérőjű és helyenként 30 méter mély, ezért a helyi hatóságok úgy döntöttek: el kell hagyniuk otthonukat a szomszédoknak is, mert a víznyelő minden bizonnyal egyre nagyobb lesz, így több otthon és emberélet kerülhet komoly veszélybe.

KATT a képre! >>>

Az utcában több házat már lezártak, és vizsgálják a területet, mert a szakértők szerint a víznyelő miatt a talaj instabil. Az állam földtani sajátosságai miatt Floridában gyakran alakulnak ki víznyelők. A rendőrség szerint a 37 éves Jeff Bush valószínűleg életét vesztette.

Fotó: MTI

A férfi csütörtökön valamivel éjfél előtt a fivére, Jeremy nevét kezdte el kiáltozni, aki néhány másodperc alatt a hálószobában termett, és a padlón keletkezett lyukba vetette magát, de már nem tudott segíteni. Jeff Busht elnyelte az iszapos víz, a nyakig sárba süllyedt testvérét pedig a helyszínre érkező seriffhelyettes mentette ki.

"Egy nagy robajt hallottam, mintha autó rohant volna bele a házba. Mire beértem a szobába, már csak a matracát láttam" - mondta Jeremy Bush könnyek között egy helyi tévécsatornának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.