Teljes szélességében beszakadt az út

Megint megnyílt a föld: 15 lakást zárt el a külvilágtól a víznyelő

15 lakás tulajdonosai nem tudták hétfő reggel óta autóval elhagyni az utcájukat, amelyet szó szerint elzárt a külvilágtól egy 15 méter átmérőjű víznyelő az amerikai Clermontban.

2014.02.18 12:42ma.hu
Fotó: Sky13

Megnyílt a föld - szó szerint - az amerikai Clermont városban, Floridában, és elzárt 15 lakást a külvilágtól, legalábbis autóval csak úgy hagyhatnák el a garázsukat az ott élő családok, ha - szabálytalanul, a büntetést megkockáztatva - a fűvel borított parkos részre hajtanának fel. A 15 méter átmérőjű víznyelő egy kereszteződés szélén alakult ki, a beomló aszfalt a teljes szélességében blokkolta a zsákutcában végződő útszakaszt. A helyi sajtó beszámolói szerint a lakóházak nincsenek közvetlen veszélyben, bár egyelőre nem tudni, hogy a talaj alatt hol alakultak még ki vízmosások, amelyek bármikor hasonló beomlással fenyegetnek.

A rendőrség lezárta a környéket és már elkezdődtek a földtani mérések, hogy kiderítsék, mi okozta a víznyelő kialakulását, és mekkora esély van a továbbterjedésre. A környéken egyébként két év alatt ez már a második ilyen lyuk, az előző 2012 júliusában jelent meg ugyanebben az utcában, de akkor csak az út széle lyukadt ki. A mérnökök most azt is vizsgálják, van-e összefüggés a két mélyedés között - számolt be a News13 című online hírportál. A tűzoltók megnyugtatásképp annyit mondtak, hogy a közelben futó gáz- és vízvezetékeket nem érintette a beomlás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.