Másodperceken múlt anya és fia élete

Földrengésnek hitte, de víznyelő nyelte el a házat

A furcsán villódzó fényekre figyelt fel a nő, aztán elkezdett remegni a ház, ezért felkapta az újszülött fiát és kirohant a házból. Épp időben: néhány másodperccel később a házat elnyelte a föld.

2014.04.09 16:36ma.hu
Fotó: YouTube

Ritka eseménynek lehetünk szemtanúi: a szomszédok filmezték le, amint a kazahsztáni Anastasia Tatarnikov házát elnyelte a föld. A nő épp a tévét nézte, amikor feltűnt neki, hogy furcsán villódznak a fények, a lámpák pedig hintázni kezdtek. "Kinyitottam a bejárati ajtót és láttam, hogy egy hatalmas gödör jelenik meg a földön" - mesélte később. Azt hitte, földrengés van, ezért visszarohant a házba, felkapta az ágyban fekvő újszülött fiát, Kirillt, és kiszaladt az utcára. Másodpercekkel később a ház nagy robajjal beleborult a föld alatt képződött üregbe. Földrengés helyett ugyanis egy víznyelő okozta a rázkódást és a furcsa jelenségeket.

A Ridder nevű városban történt tragédia után a nő kétségbeesetten mondja, hogy mindene odaveszett: "nincsenek meg sem a hivatalos irataink, sem az útlevelem, a fiam kórházi dokumentumai, a játékai, minden ruhánk... minden eltűnt!" - sorolta. A városiak a bányászokat hibáztatják az óriásira nőtt lyuk miatt, de a Kazzinca bányavállalat egyelőre nem szólalt meg az ügyben. A víznyelők miatt azonban mintegy 120 házat kellett kiüríteni, az evakuálás 480 főt érint, akiknek otthona gyors és hatékony intézkedés nélkül hasonló sorsra juthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.