Zokogott az anya a bíróságon, de hiába

"Én tehetek róla" - Összeégették és megcsonkítva elásták a kisfiút

A bíróságon sírva vallotta be, hogy a saját önzőségének köszönheti, hogy elveszítette a fiát, de ez sem mentette meg a börtönbüntetéstől a bestiális gyilkosságban részt vevő anyát.

2014.11.18 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Zokogva vallotta bűnösnek magát egy 31 éves nő, akit azért állítottak bíróság elé, mert 2010-ben többszörös égési sérülésekkel telve és megcsonkítva találták meg egy sekély sírban a 4 éves kisfiát. Stephanie Sloop azt mondta, az önzősége vezetett a bestiális gyilkossághoz, mert akkor is épp kábítószerezett, amikor Ethant kegyetlenül megölték. "Teljes mértékben én vagyok a felelős, mert én vagyok az anyja" - jelentette ki a bíróságon. A gyilkosság mellett az igazságszolgáltatás akadályozásáért is felelnie kell - adta hírül a NY Daily News. A utahi nő 20 évtől életfogytiglanig terjedő börtönre számíthat.

"Kötelességem és felelősségem lett volna az anyjaként vigyáznom rá és megvédenem őt, és én ezt rettenetesen elmulasztottam" - sírt a nő a körülbelül 3,5 percig tartó nyilatkozatának megtétele során. "Az önző viselkedésem az oka annak, hogy ma itt állok és bűnösnek vallom magamat ezekben a vétségekben" - tette hozzá. Az esetnek még megrázóbb színezetet ad az a tény, hogy a tragédia alig egy héttel azután következett be, hogy a kisfiú a Virginiában élő édesapjától az anyjához és annak leendő férjéhez, azaz Ethan mostohaapjához költözött.

A gyermeknek ez az egy hét alatt nemcsak elképesztő mennyiségű verést kellett elviselnie, de a boncolás feltárta, hogy egy ízben le is forrázták őt, a bántalmazássorozat egészen pontosan 2010. április 29. és május 8. között történt. Amikor a kisfiú belehalt a sérüléseibe, a kegyetlenséget az anyja és a leendő mostohaapa azzal próbálta eltitkolni, hogy felgyújtották a holttestet és kalapáccsal össze-vissza verték. Ezután egy sekély sírt ástak neki és abban földelték el, aminek a tetejére kutyaeledelt szórtak, nyilvánvalóan azt remélve, hogy a kóbor állatok rövidesen a gyermeket is felfalják.

A kegyetlen gyilkosságban Nathan Sloopot is bűnösnek találták - a páros időközben összeházasodott -, állítólag a féltékenység volt a történtek hátterében. A férfi tárgyalására már ez év februárjában sor került, az ellene felhozott vádpontok megegyeztek Stephanie vádjaival, a mentálisan is betegnek titulált férfi 25 év (életfogytiglaninak számító) börtönbüntetést kapott Ethan megöléséért és 15 évet a súlyos testi sértésért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.