9 évet kapott a 15 éves gyilkos

Rács mögött töltheti a kamaszkort: megölte a barátnőjét a tini

Kilenc év börtönre ítélte a londoni bíróság azt a mindössze 15 éves fiút, aki egyetlen lövéssel megölte a vele egykorú barátnőjét - és ebben már az enyhítés is benne van.

2014.10.27 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/taoty

Egyetlen lövés is elég volt, hogy kioltsa a 15 éves Shereka Fab-Ann Marsh életét, a lány gyilkosa a vele azonos korú, de meg nem nevezhető barátja volt. A halálos baleset még márciusban történt London keleti részében, amikor a fiatalok a fiú otthonában voltak a hálószobában, és előkerült egy 1930-as olasz Beretta utánzata. A bíróság a múlt hónapban mondta ki a fiú bűnösségét, bár a gyilkosság vádjában felmentették, de emberölés és életveszély okozása szándékával lőfegyver birtoklása vádjában bűnösnek ítélték. A büntetése mértékét az angolszász jogrendnek megfelelően csak most határozták meg, a fiú kilenc évet kapott a rácsok mögött - számolt be a Metro című brit lap.

Shyrine Mills, az áldozat édesanyja az ítélethirdetés után azt mondta, a fiú tönkretette Shereka életét az ostobasága, a nemtörődömsége és a hazugsága miatt. "A fegyverek nem játékszerek, és csak képzett szakemberek kezelhetik azokat, különleges körülmények között" - fogalmazott a gyászoló anya. A tárgyalás során a fiú mindvégig ragaszkodott hozzá, hogy szerette a barátnőjét és semmi oka nem volt arra, hogy bántsa.

Miután a fegyver elsült, azonnal telefonált a segélyszolgálatnak, de nem sokkal később a lányt halottnak nyilvánították. A gyilkost az otthonában tartóztatták le, ahol ő balesetre hivatkozott, és azt kiabálta: "A pokolba megyek? A barátnőm meghalt a születésnapomon!" A lövés részleteit illetően a vallomását többször változtatta, először azt mondta, egymás mellett ültek az ágyban és mindketten fogták a fegyvert, hogy érezzék a súlyát, de később beismerte, hogy valójában hadonászott a pisztollyal a lány előtt, és nem tudta, hogy meg van töltve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.