Túl gyorsan jött a baba

Autópályán jött rá a szülés, állt a teljes forgalom

Nem így tervezte, ráadásul az első gyermekénél elég sokáig elhúzódott a vajúdás, a mindenórás kismama ezért nyugodtan indult útnak. Aztán az autópálya leállósávjában villámgyorsan megszült.

2014.11.07 08:00ma.hu

Az első gyermekével bő tíz órán keresztül vajúdott, ezért mivel semmi nem utalt a közelgő szülésre, a 37 éves Gillian Whittaker bátran vágott neki a hazafelé tartó útnak, miután meglátogatták a nagyszülőket. Az asszony a férjével, a 38 éves Markkal, valamint hároméves kisfiukkal, Simonnal indult el az angliai A1 jelzésű autópályán Stotfoldba, ám váratlanul megérezte a szülés közeledtét jelző, félreismerhetetlen fájdalmat.

"Amikor Simon érkezett, körülbelül 10 óráig tartott a Lister Kórházban, így most is azt hittem, több időm van. De elkezdődtek az összehúzódások és rájöttem, a baba annyira gyorsan jön, hogy hívnunk kellett a mentőt. Mark vezetett és úgy gondolta, eljuthatunk még a Listerbe, de mondtam neki, meg kell állnod, mert úgy éreztem, nyomnom kell" - mesélte az asszony most, két héttel később az október 26-i extrém kalandot. "Nem akartam, hogy így történjen, de csak arra tudtam gondolni, hogy muszáj megállni."

Fotó: freedigitalphotos.net/Evgeni Dinev (Képünk illusztráció!)

A mentők központjában ülő diszpécser folyamatosan próbálta az utasításokkal segíteni a villámgyors szülést, közben pedig útnak indultak a rendőrök is, hogy biztonságossá tegyék az autópálya érintett szakaszát. Röviddel később a mentők is megérkeztek, akik átrakták a kocsiba az akkor már szinte szünet nélküli összehúzódásoktól szenvedő nőt és el is indultak vele a kórházba, de pár perccel és néhány újabb görccsel később úgy döntöttek, nincs idő eljutni a legközelebbi városig, a babának ráadásul már látszott a feje, úgyhogy megálltak.

Öt perccel később a Sebastian nevű kisfiú épen és egészségesen, 2775 grammal megszületett, három nappal korábban a kiírt időponthoz képest. Mindennel együtt a teljes szülés 40 perc alatt lezajlott - mesélte az immár kétszeres anyuka a Daily Mirrorban. A két rendőr tiszteletére, akik épp csak megkezdték aznap a műszakjukat, amikor befutott a férj vészhívása, a szülők a kisfiúnak a Neil és a Ben neveket is beírták a születési névhez. "Rendkívül hálásak vagyunk mindenki segítségéért" - mondta Gillian, nem feledkezve meg a két mentőorvosról, Lornáról és Ruthról sem.

A legjobban természetesen mégis a kis Simon élvezte az eseményeket, hisz neki igazán izgalmasan alakult az a nap: nemcsak megérkezett a régóta várt kistesó, de közben még egy vészhelyzet kellős közepébe is belecsöppent, rendőrautóstól, villogó lámpákkal és egy igazi mentőautóval. "Folyton azt emlegeti, hogy micsoda élmény volt a kis Sebastian érkezése!" - nevetett az anya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.