Csak a szülőszobán fog kiderülni

Izgalom: 12 fiú után mi lesz a 13. gyerek neme?

A családi hagyományokhoz híven nem akarják előre tudni a születendő baba nemét, így kétszeresen is izgalmas lesz a szülés, amikor kiderül, hogy 12 fiuk után lesz-e kukaca a 13. gyermeknek is.

2014.10.30 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/digitalart

Nagy az izgalom a nyugat-michigani Schwandt családban, ahová a tavalyi gyermekáldás után májusra újabb baba érkezik, de a szülők, Jay és Kateri ezúttal sem akarják előre megtudni a bébi nemét. Persze ez még önmagában nem lenne hír, hisz ilyen családok százezrével élnek a világban, ám olyanból aligha van rajtuk kívül még egy, ahol eddig összesen 12 kis trónörökös érkezett, és mellettük egyetlen kis hercegnő sincs. "Ha azt mondják a szülőszobán, hogy kislány, azt hiszem, sokkot fogok kapni" - jegyezte meg nevetve az immár 13-szoros kismama.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem örülnének egy kislánynak, de így, 12 fiú után valószínűleg azt se tudnák hirtelen, mihez is kezdjenek. "Csak az a fontos, hogy egészséges legyen" - mondta Kateri, aki el sem tudja képzelni, milyen lenne, ha egy lány keveredne ennyi fiú közé. Emellett persze az is izgalmas, hogy miközben a fiúk neveléséből és ellátásából már abszolút mértékben profinak mondható mindkét szülő, egy lánnyal minden más. "Ebben a házban minden a fiúkról szól, a vagányságról és a birkózásról - ha kislányunk születne, feltételezem, hogy minden más lesz" - erősítette meg Jay Schwandt is felesége szavait.

A pár legkisebb fia 2013. augusztus 4-én érkezett, a legidősebb fiuk pedig már 22 éves. "Csodás lenne egy kislány a házban, de a fiúk valószínűleg elnyomnák őt. Most tudjuk, mit csinálunk. Miért kellene változtatni a dolgokon?" - tette fel a kérdést az anya, aki jövő májusra várja a 13. babát. És hogy miért ennyit? Erre is megvan a magyarázat: Kateri egy 14 gyermekes családból származik és mélyen vallásos római katolikusként sem ő, sem a férje nem híve a fogamzásgátlók használatának. Különben is, imád terhes lenni - vallotta be az asszony. "A fél életemet terhesen töltöttem. Ez nagyon különleges dolog" - árulta el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.