Teherautó ütötte el a kismamát

Csodababának tartják: kómából ébredve szülte meg az anyja

Már csak annyi ideje maradt a gázolás előtt, hogy elforduljon, így az utánfutós teherautó nem a hasánál érte el a terhes nőt. Kómába esett, és magatehetetlenül hozta a világra a kisbabáját.

2014.11.03 14:02ma.hu

Amikor a 36 éves Jenny Quiles észrevette a közeledő teherautót, már nem volt ideje ellépni onnan, csupán arra volt ideje, hogy elforduljon a járműtől, ösztönösen védve a hasában fejlődő magzatot. A floridai kismama december 1-jére várta a kislányát, ám az október 15-i baleset mindent megváltoztatott. Ugyan a hasát valóban megóvta az ütközéstől, olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy kómába esett és nem lehetett megjósolni, mikor fog magához térni.

Aztán néhány napja, a terhesség 33. hetében a legyengült szervezete megpróbált több energiát fordítani a gyógyulásra, ehhez azonban meg kellett szabadulnia attól, ami sok erejét emésztette fel: a babától. Miután a kislány már elég nagy volt ahhoz, hogy akár önálló életre is képes legyen, megkezdődtek a méhösszehúzódások és elindult a szülés. A még mindig kómában lévő nő szó szerint arra ébredt, hogy hamarosan a világra hozza a gyermekét.

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Állapota miatt természetesen a St. Petersburgban működő Bayfront kórház orvosai úgy döntöttek, császármetszéssel segítik a világra a gyermeket, és négy órával a nő ébredezése után kiemelték a hasából az egészséges, bár kissé még aprócska, 2700 grammos Angel Noemi Quiles. Az orvosok szerint valóságos csoda, hogy a gyermeknek semmi baja nem lett a baleset miatt, édesanyja pedig már tudja mozgatni a karját és a lábát, de a kommunikáció még csak a szemével megy.

Persze az orvosi költségek nem voltak épp alacsonyak, de egy adománygyűjtő oldalon Jenny férje összeszedte a szükséges 10 ezer dollárt. A magzatát védő kismama története megindította az embereket, így nem tartott sokáig a gyűjtés. Az apa most duplán boldog, hisz nemcsak egy kislányt kapott, de a felesége is visszatért hozzá a halál kapujából.

A 27 éves Shaun Downing ellen, aki a teherautót vezette, a rendőrség nem indított büntetőeljárást - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.