Lebukott az álbeteg

Kómásnak hazudta magát, két évig hülyített mindenkit

Két éven keresztül vezette az orruknál fogva a hatóságokat egy férfi, kómásnak hazudta magát, hogy egy bűncselekmény miatt ne tartóztassák le. Most lebukott.

2014.10.22 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Praisaeng

Kómásnak hazudta magát egy férfi két éven keresztül, így akarta megúszni, hogy a korábban elkövetett bűncselekményekért felelősségre vonhassák. A csalásban a férfi felesége is benne volt, ő tudta, hogy Alan Knightnak semmi baja sincs. A 47 éves swansea-i férfi a szomszédját verte át, kicsalt tőle 40 ezer fontot, majd kitalálta magának a kómát, hogy ne tartóztassák le. Csakhogy nemrégiben a kórházi szobában felszerelt kameráról megfeledkezve felkelt, evett, megtörölte az arcát, és aztán írt is valamit.

A lebukása után más rögzített videófelvételeket is végignézett a rendőrség, ezekből kiderült, hogy a háromgyermekes apa időnként elment vásárolni az egyik szupermarketbe, és autóvezetés közben is lefényképezték őt. A dél-walesi rendőrség nyomozója, Paul Harry azt mondta, eddigi karrierje során ez volt a legelképesztőbb, legnagyobb kaliberű bűncselekmény, a leghosszabb időn keresztül fenntartott megtévesztés.

A csaló beismerte, hogy mindenkit szándékosan tévesztett meg, és kihallgatásakor beismert 19 rendbeli lopást és hamisítást. Büntetésének mértékét a jövő hónapban határozzák majd meg - számolt be a Metro című brit internetes lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.