Rá akarták ébreszteni tette következményeire

Sokkolták az alkoholistát: "10 évig kómában voltál"

Szokatlan módot eszelt ki egy alkoholproblémákkal küszködő férfi barátja, hogy a beteget valahogy kigyógyítsa a függőségéből: egy profi csapat segítségével elhitették vele, hogy átaludt 10 évet.

2013.12.10 18:39ma.hu

Alapos szervezést igényelt, de úgy tűnik, megérte, mert az átverés áldozata ráébredt arra, amit évek óta hiába próbáltak a fejébe verni. Az alábbi videó főszereplője, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, jó ideje küzd az alkoholproblémákkal, és öt alkalommal már ittas vezetésért is elítélték őt. Ahogy a kisfilm elején olvasható, szeretnék megakadályozni a hatodik letartóztatást és egyúttal megmenteni az életét.

Így hát egy ismételt tivornya után a már ugrásra kész csapat - akik profi átverők voltak - berendeztek egy üres szobát úgy, mintha az egy kórházi helyiség lenne, és amikor a férfi elkezdett ébredezni, előbb a nővér, majd az orvos is úgy tett, mintha akkor tért volna magához nem kevesebb, mint tíz évnyi kóma után. Azért, hogy igazán meggyőző legyen a történet, még egy "tévéműsort" is megnézettek a férfivel, amelyből ő megtudhatta, hogy Hillary Clinton Amerika elnöke és épp Kanadát készül megtámadni, de jövőbeni hírek hangzottak el Miley Cyrusról és Justin Bieberről is.

Fotó: YouTube

Egy idő után persze a színjáték résztvevői elárulták, hogy az egész csak egy tréfa volt és az áldozat barátja, egyben az ötlet kiagyalója is megjelent a színen, hogy bevallja, csak a reakcióját akarta látni, amikor ráébred, hogy 10 évet elveszített az életéből. A "mire emlékszel?" kérdésre a férfi csak annyit tudott felidézni, hogy sokat ivott, aztán a következő már az volt, hogy felébredt abban a szobában.

Akkor váratlanul Tom Mabe - a barát - elkezdi vizsgálgatni a férfi érzékszerveit és kérdezgeti, érzi-e a térdét, a karját, aztán előbb csak lazán arcon legyinti őt, hogy "és itt érzed?", majd tényleg össze-vissza pofozza őt. A férfi akkor jön rá, hogy átverésnek esett áldozatul és harsány kacajra fakad, de Tom azt mondja: "ez egyáltalán nem vicces! Elveszíthetted volna a lányod, kárba veszhetett volna 10 éved. Haver, abba kell hagynod!"

Az igazi eredményesség természetesen csak hosszú távon fog látszódni, de nagyon sokan drukkolnak, hogy ez hatásos lecke legyen az átvert férfi számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.