Drámahegyek bontakoztak ki a Táborban

X-Faktor - "Ez nem egy resti, haza kell menned!"

Szombaton már láthattuk, hogyan küzdött meg Little G az újításként bevezetett hat székkel, de a másik három mentornak sem volt könnyebb dolga, ahogy az a vasárnap este kiderült.

2014.10.06 08:10ma.hu

A hat székes újítás nem kis lelki terhet jelentett sem a mentoroknak, sem a versenyzőknek, ez már az X-Faktor szombati összefoglalójából kitűnt, amikor Little G kiválogatta azt a hat versenyzőt a 25 év felettiek kategóriájából, akik megkezdhették a felkészülést a mentorházra. Vasárnap este viszont még nagyobb drámák bontakoztak ki, ahogy Tóth Gabi, Alföldi Róbert és Szikora Robi is a bőség zavarával küszködött: túl sok volt a tehetséges előadó és túl kevés a szék.

Addig egyik mentornak sem volt nagy gondja, amíg a 6 szék meg nem telt. Aki nézte a szombati adást is, az már tudja, hogy idén a mentorok nem közösen választották ki a 6-6 mentorházas versenyzőt, és csak ezután tudták meg, ki melyik kategóriát kapja a következő hónapokra, hanem előre feloszthatták egymás közt a versenyzőket, majd utána le kellett ültetniük 6 székre azt a hatot, akit a következő fordulóba magukkal visznek. Amíg volt üres szék, addig minden simán ment, de ha már mindegyiken ült valaki, és egy újabb versenyző bebizonyította, hogy helye van a versenyben, akkor valakit fel kellett állítani és csak úgy ülhetett le a következő jelölt.

Nem csoda, hogy a tábori napok szlogenje a "senki sincs biztonságban" lett. Tóth Gabinak a csapatok közt kellett döntenie, és az első hét együttesig nem is volt nagy gond. MC Attikát és Sir Roundot érdemeik elismerése mellett hazaküldte, majd a Rosewooddal teljes lett a létszám, amit a Kottán kívüliek családi zenekar sem bontott meg. Amikor azonban megjelent a Spoon, majd utolsóként a Rock-Inger, Gabi nagy-nagy dilemmák közepette lecserélt velük két, már korábban leültetett csapatot.

Aztán Alföldi Róbert nagy lelki csatája következett, ahogy a fiúk léptek egymás után a színpadra. Az általában szigorú és nagyon objektíven értékelő mentor is belekeveredett két eddigi mentortársa helyzetébe, az igazi dráma pedig neki is a 7. versenyző meghallgatása után kezdődött el - ő is csak egy versenyzőt küldött el ültetés nélkül. Ám még három versenyző meghallgatásra várt, akik közül kettőről meghallgatás nélkül is meg lehetett mondani, hogy ők biztosan egy-egy széket kiérdemelnek. Márpedig ez azt jelentette, hogy a hat kiválasztott nem helyezkedhetett el kényelmesen, egyikük sem tudhatta, meddig ülhetnek még és mikor mondja azt nekik Alföldi, hogy adják át a helyüket.

Fotó: RTL Klub / X-Faktor

Sallai Lászlóval kapcsolatban a színész-rendező kissé bajban volt, de Le Quang Huy, alias Benji eddig még nem okozott csalódást, ahogy ezúttal sem, Szabó Richárd, azaz Ricsi bácsi pedig a tábor első próbatételének elrontása után összekapta magát és újra meggyőzte a mentorokat, legfőképp persze a döntési helyzetben lévő Alföldit, hogy igenis helye van a következő fordulóban is.

Noha senkinek nem férhet kétség hozzá, hogy a döntés egyik mentor számára sem volt könnyű, az igazi csúcsdrámákat Szikora Robinak kellett átélnie, aki utolsóként állította össze a mentorházas lánycsapatot. Az ő első egyenes kiesője Nagybaczoni Réka volt, akit annak idején egy kórusból emelt ki, akkor a lány a többiek közt kitűnt a hangjával, de az egyre szűkülő és közben egyre erősödő egyéni mezőnyben már nem tűnt olyan átütőnek a hangja és a tehetsége. Csakhogy a lányok mezőnye különösen erősre sikeredett az idén, és a hat szék szinte pillanatok alatt megtelt.

Pedig Szikora eldöntötte, hogy nem akarja azt a játékot játszani, hogy sorban leültet mindenkit, hogy aztán később fel kelljen őket állítania, "ez nem egy resti!" - jelentette ki. Elhatározása mégis kevés volt, mert a lányok nem hibáztak, sem a hamis hangok, sem egy szövegtévesztés nem könnyítette meg a mentor dolgát, amire hivatkozva hazaküldhetett volna néhány "felesleges" jelöltet.

"Jön a dráma!" - jegyezték meg a mentortársak, némi kárörömmel a hangjukban, hisz ők már átélték az érzést, amikor a 6 szék megtelt és még mindig öt díva várt a sorára a színpad mögött. És Szikora ekkor sem tudott könnyebben dönteni, egymás után cserélgette le a már ülő lányokat, mégiscsak restit csinált a színpad szélén a hat székkel, akarata ellenére. "Látom a problémahegyeket magam előtt!" - fakadt ki, amikor utolsó előttiként megjelent Cseh Andrea, és Gary Jules Mad worldje után Tóth Gabi is megnyugodott: jó döntés volt annak idején a válogatón visszahívni a percekkel korábban még 2:2 arányban kiszavazott lányt.

Nemcsak az estére, de talán az egész kiválasztási folyamatra is Ilyés Jenifer tette fel a koronát, akitől még a hat üldögélő is előre félni kezdett, nem volt kérdés, hogy valakit kigolyóz a lány, csak azon tanakodhattak, hogy ki lesz az, akinek a legvégén kell feladnia az álmait. Mégis megingott Jenifer alatt a léc: hiába akarta három mentor is egyértelműen, hogy leüljön, a döntés Szikora kezében volt, ő pedig elbizonytalanodott az első bizonytalan hangok után. De aztán megpróbálta elképzelni nélküle az X-Faktort, és már nem volt kérdés számára, hogy ki legyen a hatodik, aki a mentorházban énekelhet.

Hogy annak mi lesz az eredménye, arra sem kell már sokat várni: szombaton és vasárnap ismét töményen kapjuk a tehetségkutatót, hogy aztán egy hétre rá elkezdődjön az élő show-k szakasza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.