A bojler mellett jó meleg volt

Konyhaszekrénybe bújt melegedni a szökött piton

Riasztó élményben volt része egy brit családnak, amikor a konyhában ételt készítve készülődve felfedezték, hogy egy 120 centis piton tekeredett össze a konyhai bojlert rejtő szekrényben.

2014.10.03 14:00ma.hu
Fotó: Screenshot

Nem nehéz elképzelni az angliai Bournemouthban élő Ramdharry család rémületét, amikor a másnapi reggeli előkészületei közben észrevették, hogy egy 120 centis kígyó rejtőzik a konyhai bojlert takaró szekrényajtó mögött. A királypitonra - amelynek harapása nem mérgező, és a hüllőszakértők szerint amúgy is ritkán támad - úgy lettek figyelmesek, hogy észrevették, ferdén áll a bojler fedele, majd néhány másodperccel később a kígyó kidugta a fejét.

Kelly, az anyuka retteg a kígyóktól, így ő azonnal kirohant a helyiségből, miközben rátört a pánikroham, és hasonlóképp tett a 13 éves Brandon is, legalábbis ő is sietősen hagyta el a házat. Az apa, Dhan azonban a 9 éves Rubyval és a 14 éves Marleyval kíváncsian várták mi fog történni. Miközben igyekeztek meggyőzni a hüllőt, hogy ha már egyszer bemászott a jó meleg bojler alá, maradjon is ott, közben megpróbálták értesíteni a helyi állatorvost, akivel azonban nem volt szerencséjük, így végül egy kisállatbolti alkalmazott, Jason Miller sietett a család segítségére. A királypiton a szakértő szerint felnőtt példány volt, és valószínűleg megszökhetett az előző tulajdonosától.

A 38 éves apuka elmondta, hogy először észre sem vette az elmozdult borítást, csak a fia kérdésére nézett oda mindenki. Kellynek olyan súlyos kígyófóbiája van, hogy még fényképen sem bírja elviselni a látványukat, így érthető, hogy pánikroham tört ki rajta, mielőtt zokogva kirohant. Dhan először azt hitte, valaki tréfából egy műanyag kígyót tett a szekrénybe, de nem volt nehéz felfedezni, hogy amikor valaki odébbmegy, a kígyó a fejével követi a mozgást.

"Fűtöttünk aznap este, mert kissé lehűlt a levegő. A hüllős fickó azt mondta, hogy a kígyók infravörösként érzékelik a meleget, így valószínűleg azt láthatta, hogy a mi házunk érezhetően melegebb lesz, mint a többi" - magyarázta a családfő. A családot a különböző reakcióktól függetlenül egyaránt megrázta az eset, kivéve Rubyt, aki az élmény hatására máris bejelentette: szeretne egy saját kígyót - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.