Egy erdei úton dobták ki a hüllőt

Ki akarta nyújtóztatni a lábát, és egy 2,5 méteres pitonba rúgott

Alighanem legközelebb kétszer is meggondolja a sofőr, hogy egy-egy hosszabb út alkalmával hogyan és hol nyújtóztatja ki elgémberedett végtagjait: egy erdőn áthaladva egy 2,5 méteres pitonba botlott.

2014.04.29 18:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Karen Shaw

Vérfagyasztó élményben volt része egy meg nem nevezett osztrák sofőrnek, amikor egy hosszabb út során Bécstől mintegy 100 kilométerre nyugatra úgy döntött egy erdőn keresztülhaladva, hogy egy rövid sétával mozgatja át elgémberedett tagjait. A séta azonban annál is rövidebbre sikerült, mint tervezte, mert alighogy kiszállt a kocsiból, 2-3 lépés után egy 2,5 méteres pitonba botlott.

A jutazsákba csomagolt hüllő még életben volt, a sofőrnek viszont az volt a nagy szerencséje, hogy a hőmérséklet túl hideg volt a kígyónak, ezért szinte teljesen mozdulatlanná dermedt. A rémült sofőr azonnal értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve megállapították, hogy valóban egy élő óriáskígyót dobott ki valaki az erdőben, majd felhívtak egy állatvédelmi szakembert, aki átmenetileg abba a kisállatkereskedésbe vitte a kígyót, ahol dolgozott.

A rendőrség jelenleg még mindig keresi a tulajdonost. A dermesztő felfedezést még múlt héten tették, de csak hétfőn hozták nyilvánosságra az esetet, és azt remélik, hogy a sajtóban megjelent felhívás hatására talán lesz valaki, aki információval tud szolgálni, hogy kié lehetett a kígyó és miért így szabadult meg tőle - számolt be az Austrian Times című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.