Elszaporodott kígyók

Nincs újabb pitonvadászat Floridában

Nem ismétlik meg Floridában azt a nagyszabású közös pitonvadászatot, amelyet az elszaporodott kígyófaj megrikítására szerveztek januárban és februárban.

2013.11.18 20:46MTI

Az év elején mintegy 1600 embert vonzott a floridai közös kígyóvadászat. Hatvannyolc hüllőt ejtettek el, a leghosszabb állat négyméteres volt.

A floridai hal- és vadvédelmi hatóság szóvivője hétfőn közölte, hogy a közös vadászat elérte a célját, azt, hogy a közvéleményben tudatosítsa a pitonok elszaporodása jelentette problémát, de hasonlót nem szerveznek a jövő év elejére.

Helyette az állam a már működő programjaira helyezi a hangsúlyt, engedéllyel rendelkező vadászokat fog képezni, és olyan embereket, akik a pitonok lakta térségekben dolgoznak rendszeresen. Utóbbiak feladata az lesz, hogy jelentsék az egzotikus hüllők jelenlétét a hatóságoknak.

Floridában komoly gondot okoz a pitonok elszaporodása. A kígyónak nincs természetes ellensége, viszont bármit megeszik, ami az útjába kerül, és nagyon szapora. Az államban tiltják háziállatként történő tartását és eladását, a szövetségi törvények szerint behozatala és államok közötti kereskedelme is tiltott.

Az elmúlt 12 évben mintegy kétezer pitont öltek meg Floridában a hivatalos statisztika szerint, arról azonban nincs adat, hogy hány példány él az Everglades mocsárvilágában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.