Kanadában

Elaltatták az engedély nélkül tartott, gyerekgyilkos pitont

Az 5 és 7 éves Noah és Connor vasárnap egy első emeleti lakásban vendégeskedtek a barátjuknál, akinek édesapja a lakás alatt lévő Reptile Ocean elnevezésű állatkereskedés tulajdonosa.

2013.08.07 07:43MTI
Fotó: MTI, archív

A rendőrség utasítására elaltatták kedden azt a több mint négyméteres afrikai pitont, amely előző nap álmában megfojtott két kisfiút a kelet-kanadai Campbellton városában - közölte a sajtóval a rendőrség szóvivője.

A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Barthe testvérek halála ügyében bűnügyi eljárást indítottak.

Az 5 és 7 éves Noah és Connor vasárnap egy első emeleti lakásban vendégeskedtek a barátjuknál, akinek édesapja a lakás alatt lévő Reptile Ocean elnevezésű állatkereskedés tulajdonosa.

A nyomozás eddigi megállapításai szerint azonban a halálukat okozó 45 kilós óriáskígyó nem az állatkereskedésből szökött ki, ahogy azt eredetileg feltételezték.

Az Afrikából származó északi sziklapitont a tulajdonos Jean-Claude Savoie tíz éve már a lakás egyik helyiségében tartotta, egy plafonig érő terráriumban. A hatalmas csúszómászó a mennyezet egy kis nyílásán át juthatott be a szellőzőrendszerbe, s azon keresztül csúszott át vendégszobába, ahol hangtalanul megfojtotta az ott alvó testvéreket.

Barátjuk egy másik szobában aludt és sértetlen maradt. A kisfiúk holttestére legnagyobb rémületére a házigazda bukkant rá reggel, befogta a pitont és ő hívta ki a rendőrséget. A férfi ezt maga is elmondta a kanadai Global News televíziónak.

Steve Benteau, a tartományi természetvédelmi hivatal egyik szóvivője közölte, hogy a pitont engedély nélkül tartották a lakásban, holott csak erre feljogosított állatkertben élhetett volna.

Az érintett Új-Brunswick tartományban ugyan 2009-ben megkönnyítették az egzotikus állatok tartásának feltételeit, de az állatkereskedések így is csak három méteresnél kisebb, nem mérges kígyókat tarthatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.