Időben elkapták a támadót

Terhes anyákra vadászott: a magzatukat akarta megszerezni

Fegyverrel járta végig a környékbeli utcákat a dél-karolinai nő, minden teraszra, esetenként a lakásokba is benézve, hogy egy állapotos nőt találjon: a magzatot akarta megszerezni.

2014.09.09 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Nemcsak a saját életéért, de a még meg sem született kisbabájáért is harcolnia kellett a várandós kismamának, akit Julie Gordon Gookins azért támadott meg, hogy megölje őt, a szíve alatt hordott magzatot pedig kilopja a hasából. A csütörtöki támadást követően a Berkeley megyei település lakói közül többen is felfigyeltek a fekete parókát viselő, és feltűnően nézelődő nőre, aki később a garázsában épp élelmiszereket pakoló kismamát támadta meg. Akkor már úton volt a rendőrség a helyszínre, mert több bejelentés is érkezett - igaz, senki nem gondolta, hogy gyilkossági kísérlet van készülőben, egyszerű betörőnek nézték a támadót.

"Azt mondta, ha egy szót is szólok, lelő engem, miközben a gyerekeim benn a házban ettek" - mesélte a kismama a hatóságnak. Érthető hát, ha jobbnak látta engedelmeskedni, és csöndben sétált vele a kertjébe, míg Gookins folyamatosan rászegezte a fegyvert. Aztán a szerencse a megtámadott nő mellé szegődött, mert támadója egy pillanatra félrenézett, és ez épp elég volt ahhoz, hogy az asszony rávesse magát a pisztolyra és sikerült kicsavarnia Gookins kezéből, majd egy mozdulattal a közeli tóba dobta azt. Az akkor már közelben lévő rendőröket egy szemtanú irányította útba, aki tanúja volt a verekedésnek.

A rendőrség rögtön letartóztatta a támadót és betörés, emberrablás, fegyveres magánterület-átlépés, valamint gyilkossági kísérlet vádjával eljárást indítottak ellene. Bár jelenleg előzetes letartóztatásban várja a nyomozás lezárását, a megtámadott kismama arra kérte a bírót, hogy gondoskodjon arról, hogy bezárva marad, mert ő és a családja addig félelemben fog élni, míg ebben nem lehetnek biztosak. "Úgy érzem, hogy ha valaha kiszabadul, vissza fog jönni és megöl, mert ezt mondta" - nyilatkozta az anya a WCSC nevű helyi tévécsatornának. Gookins ellen ugyanakkor elmeorvosi vizsgálatot is elrendelt az igazságügyi szakértő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.