Menhelyről vitték haza a kutyát

Saját kutyájuk marta halálra a négyéves kislányt

Egy menhelyről fogadták örökbe a kutyát, amelyről semmit nem tudtak, csak hogy nem javasolják kisgyermek mellé. Mégis hazavitték a 4 éves lányukhoz - aztán megtörtént a baj.

2014.09.09 18:00ma.hu

"Egyenesen a torkára ment" - derül ki a nyomozati jegyzőkönyvből, eszerint a négyéves kislány esélyei már a támadás első pillanatában teljesen szertefoszlottak, édesanyja hiába próbálta leszedni róla a váratlanul bekattant kutyát. Az angliai Mountsorrelben élő család csupán néhány héttel a tavaly novemberi tragédia előtt vitte haza egy állatmenhelyről az Aylestone bulldog fajtájú kutyát, akit a négyéves Lexi Branson a Disney-meséből ismert kedves indián lány után Mulannak nevezett el.

A végzetes napon a kislány és édesanyja, Jodi Hudson épp a tévét nézte, amikor Mulan váratlanul felállt és meredten rábámult a kislányra. "Megpaskoltam a nyakát és azt mondtam: Mulan, nem! Ez volt az a pillanat, amikor nekitámadt Lexinek" - mesélte az anya. Kétségbeesetten próbálta lerángatni a kutyát a kislányról, előbb egy nagy üveget tört össze a fején, de ez a kutyának meg se kottyant, ezért az anya megragadta "a legnagyobb kést, amit csak talált", és többször beleszúrta a kutyába.

Az Aylestone bulldog (Fotó: aylestonebulldogs.com - Képünk illusztráció!)

Csak ezután sikerült meglazítania az állat állkapcsát, de akkor már hiába hívta a mentőket, a gyermeket nem lehetett újraéleszteni. A boncolás megerősítette, hogy Lexi halálát az arcán elszenvedett sérülések okozták és az, hogy a kutyától nem kapott levegőt. Az ügyet a nyomozók most zárták le, és átadták a halottkémi bíróságnak.

Az asszony elmondta, hogy amikor kutyát kerestek, a hirdetésben még látták is a figyelmeztetést, hogy Mulan inkább egy olyan otthonba alkalmas, ahol nincs kisgyermek, de amikor látták a kutyát, sem a mérete nem tűnt ijesztőnek, sem a temperamentuma nem utalt arra, hogy veszélyes lehet. Később a rendőrség kiderítette, hogy az ismeretlen helyen született kutyának 2007 óta több tulajdonosa is volt, az utolsónál három hónapot töltött azelőtt, hogy a gazdája bevitte a kutyamenhelyre és azt mondta, hogy kóbor kutyaként talált rá, ezért altatás várt volna rá.

A rendőrségi közlés arra nem tért ki, hogy a kutya korábban milyen körülmények között élt, visszavezethető-e valamilyen akkor elszenvedett traumára a váratlan megvadulása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.