Vágóhídra vitték volna az ebeket

Két és félezer kutyát mentettek meg a fazéktól a lelkes önkéntesek

A vágóhídtól és a levágástól mentettek meg mintegy 2500 kutyát az önkéntesek Kínában, amikor feltartóztatták az ebeket szállító teherautót és kimenekítették a négylábúakat.

2014.08.06 19:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Witthaya Phonsawat (Képünk illusztráció!)

Csaknem két és félezer kutyát mentettek meg a levágástól kínai önkéntesek az interneten szervezkedve - közölte a sina.com hírportál. Az eset még a hét elején történt a kínai fővárost, Pekinget az észak-kínai Harpinnal összekötő autópályán.

A közösségi médiát kihasználó önkéntesek arról értesültek, hogy ezen az úton szállítják hétfő éjjel a vágóhídra a kutyákat. A járművet a rendőrök segítségével megállító aktivisták összesen csaknem 2500, ketrecekbe zsúfolt, levágásra szánt kutyát találtak.

A hírportál szerint a kutyákat szállító sofőr perrel fenyegette az állatvédőket és úgy fogalmazott: több mint 200 ezer jüanért (7,6 millió forintért) vette saját magának az állatokat, az őt ért pénzügyi veszteségért így kártérítést fog követelni. Az eset nagy visszhangot kapott a közösségi médiában, ahol az önkéntesek örökbefogadásra ajánlották fel az állatokat, amelyek közül a legtöbben már gazdára is találtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.