Sikerült megmenteni a baba életét

Majdnem megfőzte a gyerekét a kocsiban

Az anya azt állította, hogy csak egy percre szaladt be valahova ügyintézni, a szemtanúk szerint azonban legalább 5-10 percet tölthetett a tűzforró autóba zárva egy kisbaba - de még időben kimenekítették.

2014.09.05 18:29ma.hu

Tűzoltók mentették meg az autóban hagyott csecsemőt a kaliforniai San Jose egyik bevásárlóközpontjának parkolójában, miközben anyja beszaladt valahova ügyeket intézni egy másik gyermekével. Állítása szerint "csak egy percre" ugrott be, ugyanakkor a jelen lévő szemtanúk elmondásából és a tűzoltók kiérkezésének idejéből arra lehet következtetni, hogy a baba - akinek sem a nemét, sem a korát nem árulták el a hatóságok - mintegy 5-10 perce ülhetett a forró autóban. A hőmérséklet aznap a 33 fokot is elérte, a kocsi belsejében ennél jóval melegebb lehetett.

A tűzoltók izzadtságtól csöpögő arccal kapták ki a babát a kocsiból, majd lerángatták róla a ruháját és a mentőbe vitték, ahol fokozatosan lehűtötték a túlhevült testét és megtették a szükséges óvintézkedéseket is a forróság okozta potenciális veszélyek elhárítására. Bár az anya a mentőakció közepén már visszaérkezett az autóhoz, most a baba elhanyagolásának vádjával kell szembenéznie.

2014-ben eddig 26 gyermek halt meg Amerika-szerte azért, mert a zárt és felforrósodott autóban hagyták őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.