Zavaros a vallomás

Nem baleset volt: direkt hagyta a tűzforró kocsiban a kisfiát az apa?

A szemtanúk szerint nem tűnt színpadiasnak az apa kétségbeesése, amikor rátalált a tűző napon álló kocsiban felejtett kisfiára, a rendőrség szerint azonban a története ezer sebből vérzik.

2014.06.25 16:29ma.hu
Justin Harris a kisfiúval, Cooperrel (Fotó: change.org)

Néhány napja még mindenki sajnálattal gondolt az atlantai apára, aki a kocsiban felejtette a 22 hónapos kisfiát, és mire a munkaidő végén hazaindult, a gyerek már halott volt a tűző napon átforrósodott autóban. A rendőrség azonban a férfi ismételt kihallgatásai során egyre több ellentmondást fedezett fel, ami alapján felmerült a gyanú, hogy Justin Harris nem is annyira áldozat, mint tudatos gyilkos.

A 33 éves férfi június 18-án indult dolgozni, de útközben be kellett volna adnia a kisfiát, Coopert a bölcsődébe, amiről megfeledkezett. Állítása szerint akkor tűnt fel neki, hogy a gyerekkel valami baj van, amikor már hazafelé indult, és a gyerek nem válaszolt neki, hiába szólongatta. A szemtanúk szerint szinte önkívületi állapotban zokogott és ordított, miközben az akkor már valószínűleg régóta halott gyermeket próbálta életre kelteni, mindhiába. A szakemberek úgy becsülték, hogy a kocsiban a külső hőmérséklet alapján legalább 55 fok lehetett.

Az elmúlt héten több mint 10 ezer ember írta alá az online petíciót, azt követelve, hogy ejtsék a gondatlan emberölés vádját az apa ellen, ám a rendőrség most azzal állt elő, hogy a legelső kihallgatás óta a férfi egyre több alkalommal keveredett ellentmondásba önmagával, több homályos részlet is van a történetében, ami alapján joggal merül fel, hogy nem véletlen baleset történt, hanem szándékosan hagyta a kocsiban megfőni a gyermeket. Már az első kihallgatáskor volt pár értelmetlen válasza a férfinak, amit a rendőrök akkor még a mérhetetlen gyásznak tudtak be, ám azóta egyre több jel mutat arra, hogy a zavaros sztori mögött valami sötét titok húzódik.

A nyomozók szerint az egyik legkritikusabb kérdés, hogy a férfinak valóban csak akkor jutott-e eszébe, hogy a kocsiban felejtette a fiát, amikor beszállt a kocsiba, vagy egész nap tudta, hogy lassú és kegyetlen haldoklásnak tette ki. Az igazságügyi boncolás eredménye már elkészült, de még nem adták ki, az apára viszont hosszadalmas kihallgatások várnak még - jelentette a NY Daily News című online hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.