55 fok is lehetett az autóban

Élve főzte meg a kocsiban a fiát a feledékeny apa

A szakértők becslése szerint mintegy 55 fokos hőség lehetett az autóban, amelyben az apa 8 órán keresztül bent hagyta a majdnem 2 éves kisfiát. A rendőrök gyilkossággal vádolják.

2014.06.20 16:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/nixxphotography

Meghalt egy 22 hónapos kisgyermek az amerikai Atlantában, miután apja az autója hátsó ülésén hagyta, amíg elment dolgozni. A gyermek a teljes munkaidőben, azaz 8 órán keresztül ült az egyre forróbbá váló autóban, ami a külső 32 fokos hőmérsékletből kiindulva a szakértők szerint akár az 55 Celsius fokot is elérhette. A 33 éves Justin Ross Harris azt mondta, egészen addig nem tűnt fel neki, hogy mi történt, amíg a nap végén el nem indult hazafelé, és a kocsiban ülve észre nem vette, hogy a kisgyermek egyáltalán nem reagál a hátsó ülésen. Ekkor leparkolt és a fiát a földre fektette, ahol megpróbálta újraéleszteni, de akkor már késő volt.

A tanúk elmondása szerint miközben az újraélesztéssel próbálkozott, egyre csak azt mondogatta: "Mit tettem? Mit tettem?", és amikor a rendőrök megérkeztek, úgy kellett lefogniuk, mert teljesen kiborult. Ennek ellenére most gyilkosság miatt emeltek vádat ellene.

A véletlenül autóban felejtett gyermekek esetének ritkának kellene lennie, ám az utóbbi időben úgy tűnik, hogy tragikusan gyakorta fordul elő hasonló. Mindössze három nappal korábban egy floridai 9 hónapos baba halt meg ugyanilyen körülmények közt, őt egy kisteherautóban felejtették több órára - emlékeztetett a Metro című brit napilap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.