A kocsiban felejtette az óvónő a gyermeket

Autóban sütötte halálra a rábízott óvodást

Még élt, amikor rátaláltak, de már túl késő volt ahhoz, hogy megmentsék azt a három éves kislányt, akit az óvónő a saját kocsijával vitt el a szüleitől az óvodába, de kint felejtette a napon álló autóban.

2013.07.02 08:10ma.hu

A szüleinél vette fel a három éves kislányt az óvodavezető, ám amikor megérkeztek az oviba, a többi apróság után megfeledkezett a gyermekről és az autóban hagyta, a perzselő napon. Néhány járókelő figyelt fel órákkal később az akkor már ájult kicsire, az autón kívül is mintegy 40 fokos hőségben, azt csak becsülni lehet, hogy bent hány fok lehetett.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az eset a mexikói Chicoloapanban történt. A mentők súlyos kiszáradást és kimerültséget állapítottak meg a kicsinél, a testhőmérséklete pedig 41 fok volt, ami miatt útközben két szívrohamon is átesett, az öt órányi megpróbáltatás után teljesen reménytelen volt a helyzete: mire a kórházba értek vele, Samanta Tores meghalt.

Édesanyja, Yolanda Tores vádat akar emelni gondatlan emberölés miatt az óvoda tulajdonosa, Juan Acosta ellen. "Több gyermeket is szállított az óvodába, de Samantáról egyszerűen megfeledkezett" - mondta megtörten. A rendőrség szóvivője megerősítette, hogy az anya beadványától függetlenül vizsgálatot indítottak a gyermek halála ügyében - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.