Nem volt pénze halottszállítóra

Utazótáskában buszoztatta volna haza halott gyermekét

Egy súlyos betegség miatt kórházban halt meg a kétéves kislány, szüleinek azonban nem volt pénze a halottszállítóra, ezért az apa egy utazótáskában akarta a buszon hazavinni gyermekét.

2013.04.26 08:47ma.hu

A rendőrségen kellett magyarázkodnia egy kínai apának, akinél a buszra szállás előtt a személyzet egy gyermek holttestét találta a csomagban. Szerencséjére gyorsan kiderült, hogy nem valamiféle sötét bűnbe keveredett: a 35 éves Yang Cheng a kétéves kislányát szerette volna illendő módon eltemetni, miután a gyermek kéz-, száj- és körömfájás miatt vesztette életét egy kórházban. Csakhogy Cheng és felesége, Lin V a kórháztól több mint két órányi útra éltek, és amikor kiderült, hogy a halottszállító mennyit kér a kis Li hazaszállításáért, az apa látta, hogy ennyi pénzt nem tudnak kifizetni.

Ezért aztán a kórház hullaházában felnyalábolta a gyermek tetemét, gondosan becsomagolta egy utazótáskába, és elindult vele hazafelé. Ám amikor fel akart szállni a távolsági buszra, a közlekedési társaság személyzete elborzadva fedezte fel a biztonsági ellenőrzés közepette, hogy a csomagban egy kisgyerek holtteste lapul. "A tömegközlekedési eszkzökön tilos a holttestek szállítása, különösen ilyen méltatlan módon" - magyarázta a rendőrség szóvivője a sajtónak.

Azt ugyan a hatóságok is elismerték, hogy az elhunytakat haza kell szállítani és a hozzátartozók kérésének megfelelően méltó módon eltemetni, de ez semmiképp sem jelenti azt, hogy egy táskába tömve a busz csomagtartójában kellene utaztatni bárkit is. Végül az apa kénytelen volt egy privát taxit bérelni és azzal hazamenni gyermeke tetemével együtt - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

"Nem vagyunk gazdagok" - indokolta az apa utólag a bizarr szállítási módot, majd hozzátette: "Ez tökéletesen méltóságteljes lett volna, és a többi utas semmiről nem tudott volna, ha a busztársaság nem csinál ekkora felhajtást."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.