Szorul a hurok a halálra "főtt" gyerek apja körül

Tanulmányozta, hogyan kell megölni a forró autóban a kisfiát

Először még kétségbeesetten gyászoló apának tűnt, ám egyre több jel mutat arra, hogy a múlt hónapban egy tűzforró autóban meghalt kisfiú apja eltervezte a gyilkosságot.

2014.07.11 07:29ma.hu
Fotó: change.org

A toxikológiai leletek szerint nem volt elkábítva a 22 hónapos Justin Harris Cooper, akit apja "elfelejtett" kirakni a bölcsődénél és csak órákkal később fedezte fel az addigra már halott kisfiút, aki egész nap a tűző napon álló autóban ült. A június 18-i tragédia után az első hírek még ártatlan és szenvedő áldozatként mutatták be a 33 éves Ross Harrist, aki kétségbeesetten próbálta újraéleszteni a fiát, amikor rájött, hogy a kicsi nem reagál a szólításra, ám a rendőrök rövid idő múlva gyanút fogtak és azóta nem balesetként kezelik a kisfiú halálát, hanem gyilkossági ügyben nyomoznak.

A toxikológiai tesztnek azért volt nagy jelentősége, mert felmerült, hogy esetleg a kisfiút az apa már a tragédia előtt elkábította, de most kiderült, hogy a gyermek szervezetében semmilyen gyógyszer nyoma nem volt kimutatható: sem nyugtató, sem egyéb. A CNN értesülései szerint ugyanakkor a rendőrök felfedezték, hogy a férfi talán előre tervezgette fia meggyilkolását, az internetes böngészési előzmények közt ugyanis "gyermekmentes" oldalakat találtak, továbbá több keresést is indított abban a témában, hogy milyen forrónak kell lennie egy autónak, hogy abban meghaljon egy gyermek.

A férfi mostantól hivatalosan is gyanúsított, gyilkossággal és gyermek elleni kegyetlenséggel vádolják. Harris egyelőre kitart az ártatlansága hangoztatása mellett, de ha beigazolódik a bűnössége, akár halál is várhat a Georgia államban érvényes törvények alapján. A toxikológiai jelentések ugyan most nem erősítették meg a bűnösségét, de a szakértők szerint ez vajmi keveset javít a helyzetén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.