Gombászni indult a családfő

Családi tragédia: hárman fulladtak a verembe

A férjét, a vejét és 6 hónapos várandós lányát veszítette el néhány óra leforgása alatt egy nő: a férfi gombászni indult, de nem tért haza időben, és a mentésére siető fiatalok is odavesztek.

2014.09.03 08:57ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/topstep07

Alig pár óra alatt elveszítette a férjét, a várandós lányát és a vejét egy nő: először a férje esett bele egy verembe, aztán a mentésére igyekvő fiatalok is megfulladtak. Az 54 éves Josef Honeder gombászni indult az alsó-ausztriai Schönbachban lévő otthonuktól nem messze, ám felesége, az 51 éves Angela egy idő után aggódni kezdett, mert férje a szokásától eltérően nem ért haza ebédre. Útnak indult, hogy megkeresse, és rövidesen fel is fedezte az elhagyott kosarat, mellette pedig szétszórva az addig összegyűjtött gombákat. Nem messze onnan a férjére is rábukkant, egy verembe esett bele.

Mivel nem érte el a férfit, hazarohant és a lányát, a 26 éves Barbara Gratzlt és annak 32 éves férjét, Günthert hívta segítségül. A pár két éve házasodott össze, és most várták az első gyermeküket, Barbara 6 hónapos terhes volt. Azonnal elindultak, hátha ki tudják valahogy húzni az apjukat, közben pedig Angela otthon maradt, hogy megvárja az időközben értesített mentőket. Mire velük együtt a veremhez ért, ketten már halottak voltak.

A jelek szerint az történhetett, hogy a nő veje megpróbálta a felszínre húzni az apósát, de mivel a gödörben magas szén-monoxid-koncentráció volt - ezt a tűzoltók mérése igazolta utólag -, a fiatalember elájult. Várandós felesége ekkor a segítségére sietett, de ő is rosszul lett és nem tudott kimászni. Amikor a mentők Angelával együtt megérkeztek, a fiatalasszony még eszméleténél volt, de a szervezetébe jutott nagy mennyiségű szén-monoxid végzetesnek bizonyult, és már a kórházba vezető úton elvesztették őt is.

A tragédia körülményeit a hatóságok jelenleg is vizsgálják, és mindhárom halottat igazságügyi szakértő boncolta, de az elsődleges vélemények szerint egyértelműen a mérgező gáz volt a hibás. "A tűzoltóknak is légzőkészülékre volt szükségük, hogy kihozzák a család tagjait, különben őket is legyőzte volna a gáz" - mondta Franz Resperger, a tűzoltóság szóvivője. A falu polgármestere együttérzését fejezte ki és megjegyezte, hogy az egész közösség megtesz minden tőle telhetőt, hogy segítsék az asszonyt, aki minden szerettét elveszítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.