Extrém súlyos a gyermek allergiája

Majdnem megfulladt a kislány, mert mogyorót ettek mellette

Sokkos állapotban vitték a kórházba a négyéves kislányt, miután a vele egy repülőn utazó utastársa figyelmen kívül hagyta a gyermek súlyos mogyoróallergiáját és felbontott egy csomag rágcsálnivalót.

2014.08.14 18:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/criminalatt

Mint minden allergiának, a mogyoróallergiának is különböző fokozatai vannak: van, aki csak nagyobb mennyiség után produkál tüneteket, van, akinek 1-2 szem is már problémákat okozhat, és van, akinek a "nyomokban tartalmazott" mennyiség jelenthet veszélyt. A négyéves Fae Platten állapota azonban még ennél is súlyosabb: ő már attól is anafilaxiás sokkot kap és fuldokolni kezd, ha valaki vele egy szobában mogyorót eszik. Így aztán amikor az angliai Essexben élő kislány az egyhetes nyaralás után szüleivel épp hazafelé tartott Teneriféről, édesanyja figyelmeztette a légiutas-kísérőket, hogy legyenek tekintettel az állapotára.

A személyzet jelezte is az utasoknak, hogy ezúttal ne egyenek diót, ám az egyik utas úgy döntött, nem törődik az anya kérésével és kibontotta a kis csomagot. Nem kellett sok idő, mire a kislány annyit mondott az édesanyjának: "Anyu, fáj az arcom", majd összeomlott. Életét csak annak köszönheti, hogy épp utazott a repülőn egy szabadságát töltő mentőápoló is, aki a saját epi-pen injekciós tűjével adta be Fae-nek a szert, majd a gép leszállása után azonnal mentővel vitték az essexi Broomfield Kórházba.

A 30 éves Katy Platten elmondta, hogy háromszor is rászólt a szabálytalan utasra, hogy tegye el a mogyorót, de ő szemmel láthatóan ezzel egyáltalán nem akart foglalkozni. Az őt szállító Ryanair az eset hatására úgy döntött, két évig nem hajlandó felengedni egyetlen járatára sem a férfit - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.