Letartóztatták az anyát

Segített a fiának, hogy felgyújtsa magát

Letartóztatták azt a nőt, aki saját fiának segített az interneten terjedő legújabb életveszélyes őrületben, mikor a fiatalok saját magukat gyújtják fel.

2014.08.15 09:54ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong

Letartóztatta a rendőrség az észak-karolinai Janie Talley-t, akit azzal vádolnak, hogy hozzájárult fia felgyújtásához. A 16 éves kamasz az interneten legújabban keringő őrületre mondott igent, amelyben a résztvevők leöntik magukat valamilyen gyúlékony anyaggal, majd meg is gyújtják azt - és az erről készült videót nemcsak megosztják a közösségi oldalakon, de meg is nevezik a következő "kihívottat", aki vagy teljesíti ugyanezt, súlyos veszélybe sodorva nemcsak a külsejét, de akár az életét is, vagy pedig kiközösítés vár rá a "nagymenők" közül.

A fiú az anyja körömlakklemosóját használta a művelethez, a vád szerint a 41 éves anya pedig "jelen volt és tudatában volt, mit csinál a fia, ezzel megkönnyítette a felvétel elkészítését" - idézte a rendőrség közleményét a NY Daily News. Néhány másik jelenlévő abban segített, hogy a fiú bőrét égető tüzet mielőbb eloltsák, de így is égési sérüléseket szerzett a mellkasán és a nyakán. A nyár elején indult divathullámnak már tucatnyi sérültje van, annak ellenére, hogy a próbatétel teljesítése általában fürdőszobákban történik, ahol a fiatalok a lángok felcsapása után azonnal magukra engedik a vizet a zuhanyból.

A Facebook minden erejével azon van, hogy eltávolítsa az összes ilyen videót, de a divathullám egyelőre gyorsabban terjed. Szerencsére Magyarországról még nem érkezett efféle hír, és csak remélni tudjuk, hogy a kamaszok inkább nemet mondanak a heccelésre, mint az életüket kockáztassák akár ezzel, akár más, hasonló bátorságpróbával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.