Inkább csapta volna agyon

Pókot akart kinyírni, felgyújtotta a házát

Nem először kerül a hírekbe egy pókirtás ürügyén felgyújtott ház, ám úgy tűnik, az emberek még mindig nem tanulnak más kárából. Pedig egy pókkal nemcsak így lehet végezni.

2014.08.08 07:42ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/sakhorn38

Okos ember a más kárán tanul, a hülye meg még azon se. Mert hiába jut szinte minden hónapra egy-egy felgyújtott ház, ami eredetileg pókirtásnak indult, a meggyújtott dezodor sikerének legendája töretlenül tartja magát. Most egy walesi férfi gondolta azt, hogy az ablakpárkányán békésen üldögélő nyolclábút úgy pusztíthatja el legkönnyebben, ha lángszórót varázsol egy flakon dezodorból egy öngyújtó segítségével, de a tűz túl jól sikerült, és nemcsak a pók, hanem az ablak környéke is kigyulladt, olyannyira, hogy a tűzoltókat kellett bevetni az oltáshoz.

A dél-walesi Bridgendben, a Kenfig Hillen álló ház szerencsére nem égett meg nagyon, a tűzoltóság szóvivője azonban a Twitteren újfent felhívta a figyelmet, hogy nem ez a legbiztonságosabb módja a betolakodó lények kiirtására, nem sokkal korábban maga a tűzoltóság tett közzé egy hivatalos közleményt, miszerint ha valaki szeretne eltávolítani egy pókot, akkor ne meggyújtott dezodort használjon hozzá.

A múlt hónapban egy seattle-i férfi gyújtotta fel a mosókonyháját egy pók miatt, az anyagi kár 60 ezer dollár volt, júniusban pedig Kansasben tartóztattak le gyújtogatás vádjával egy nőt, aki azt állította, hogy szintén egy pókot akart kivégezni - halomba rakott és meggyújtott törülközőkkel. 2012-ben egy kaliforniai férfi okozott 25 ezer dolláros kárt a kertjében, mikor fáklyával támadt a hálószövőre, két évvel korábban pedig nemcsak anyagi kár keletkezett, amikor Chris Welding Essexben próbált kinyírni egy pókot a vécé mögött: a meggyújtott aeroszol robbanásának ereje elsodorta a férfit, és égési sérüléseket okozott a fején, a lábain és a törzsén.

Mi is inkább azt ajánljuk, maradjanak a jól bevált papucs vagy újságpapír mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.