Súlyos égési sérüléseket szenvedett

Felgyújtotta magát, mert most épp ez a divat

Ha az egyik őrület véget ér, jön egy újabb, amivel a fiatalok a bátorságukat akarják bizonyítani, de helyette az életüket kockáztatják: most felgyújtják magukat, mert az a "menő".

2014.07.30 18:29ma.hu
Fotó: LiveLeak

Súlyos égési sérülésekkel került kórházba egy Kentuckyban élő 15 éves kamasz, miután elfogadta a közösségi média legújabb kihívását, a "Fire Challenge" nevű bátorságpróbát. A nem túl értelmes játék lényege, hogy a kihívott leönti magát alkohollal, majd meggyújtja azt, és az erről készült videót megosztja a közösségi oldalon, egyúttal újabb jelöltet nevez meg. Aki elfogadja a kihívást, az akár az életét is kockáztathatja, ugyanakkor ha nemet mond, gúnyolódások célpontjává válhat, ami miatt sokan inkább a veszélyt vállalják, mint az értelmes visszautasítást.

A videón a kamasz jó alaposan szétkeni a hasán az alkoholt, majd meggyújtja, és bár a kádban áll, készen arra, hogy azonnal megnyissa a zuhanyt, nem sikerült eloltania a tüzet, helyette viszont kizuhant a kádból, ahol tovább égett a bőre. A helyszínre érkező mentőcsapat egyik tagja azt mondta, a hólyagosra égett bőr valószínűleg a fiú egész életére kihatással lesz, a hegek talán sosem fognak nyomtalanul elmúlni.

A leghírhedtebb kihívós közösségi verseny a neknomitanion volt, amelyben a résztvevők 1-1,5 liter tömény alkoholt ittak meg egy húzásra, a játéknak vagy fél tucat halálos áldozata lett, mire a tinik felhagytak vele és új "szórakozás" után néztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.