A koktél volt a hibás?

Felgyújtotta a bárpultos a vendég arcát

Egy "Lángoló Lamborghini" fantázianevű koktélt rendelt a vendég, ám az eredeti receptben az italt kellene meggyújtani, nem a vendég arcát. A bárpultos elvétette a célt.

2014.07.24 07:29ma.hu

Az alkohol öl, butít és... éget. Különösen érdemes vigyázni az olyan koktélok esetében, aminél nemcsak az összetevők számítanak, hanem a "tálalás" is, például a Lángoló Lamborghini néven ismert italról. A koktélt ugyanis úgy kell felszolgálni, hogy közvetlenül a fogyasztás előtt meggyújtják, majd némi fahéjat szórnak rá, amitől nemcsak lángolni fog, de még szikrákat is szór, egyszóval egy igazán látványos italt kaphat a vendég.

Fotó: LiveLeak

Kivéve, ha a pincér nem figyel arra, hogy az alkoholos tűzijátékot a vendégtől biztonságos távolságban gyújtsa meg. Egy litván szórakozóhely biztonsági kamerája rögzítette is a riasztó balesetet, amikor a pohárból kicsapó lángok egyenesen a vendég arcába csaptak, és nem csupán megperzselték a bőrét, hanem szó szerint lángra kapott az arcszőrzete és a haja is, a többi vendég segített eloltani, miközben a felszolgáló egy vizes kendőt nyújtott át - nem túl sietősen.

A többi pultos még ennyire sem zavartatta magát, de nem tudni, hogy azért, mert fel sem tűnt nekik a baleset (ezt nehéz elképzelni), vagy ennyire megszokott jelenség arrafelé a tüzet fogó vendég. A férfit az eset után kórházba szállították, ott készült róla az alábbi fotó. (A videót a kép alatt indíthatja el.)

Fotó: LiveLeak


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.