Tétlenül nézte mindenki a lány megverését

Brutális támadás a gyorsétteremben: senki sem segített

Előbb csak ütötték, majd amikor a földre került, még rugdosták is a fiatal lányt, aki egy gyorsétteremben keveredett vitába két másikkal. Megrázó felvétel, csak erős idegzetűeknek!

2014.08.15 08:29ma.hu
A rendőrfőnök a felvételt elemzi (Fotó: YouTube)

Megrázó és egyben megdöbbentő felvétel került nyilvánosságra egy gyorsétteremben történt támadásról, amelynek áldozata egy közel 17 éves lány. A világhírű gyorsétteremlánc Mississippiben található egyik üzletében történt az eset még augusztus 6-án, időközben már a rendőrség is elindította a nyomozást.

A felvételen azt lehet látni, ahogy a későbbi áldozat odalép a támadói asztalához, vitatkoznak néhány másodpercig, majd elcsattan egy pofon - ezt még az áldozat is elismerte, hogy valóban ő ütött először. A következő pillanatban azonban a másik két tini felpattan az asztalától és ahol érik, megállás nélkül ütik és rúgák az addigra már földön fekvő áldozatukat. A megtámadott lány azt mondta, azért kezdődött a veszekedés, mert támadói beszólogattak neki és ellopták a mobiltelefonját is.

Mégsem maga a támadás ténye az, ami a leginkább megrázza a videó nézőit, hanem az a közöny, amivel az étterem többi vendége és persze a személyzet is bámulja az eseményeket. A rendőrségi vizsgálat is kiemelte, hogy mindvégig tétlenül szemlélik a verekedést, senki sem akar közbelépni, és az sem hangzik el, hogy "hívjátok a rendőrséget". Sőt, az ütlegelés első néhány másodpercében még az egyik éttermi dolgozó lába is látszik, ő ott áll szó szerint centikre a lányoktól, de inkább odébbsétál ő is, semmint közbelépjen.

"Nyilvánvaló, hogy számos ember volt ott az események közben, mégsem döntött egyikük sem úgy, hogy segítséget hív" - mondta Luke Thompson rendőrfőnök. "Azt mondják, egy kép többet ér ezer szónál. Ha a kép ezer szónál is több, akkor egy videó milliót is ér. És ez a videó rendkívül meggyőző a vádemelés lehetőségének szempontjából" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.