"Kinyitottam az oldalsó ajtót"

Hónapokig rejtegette a halott férjét: a madarakkal akarta megetetni

Azt mondta, csak öt napja halt meg a férje, a halottkém azonban megállapította, hogy a test legalább 9 hónapja bomlik. Az özvegy azt mondta, a madarakkal akarta megetetni a férjét.

2014.08.11 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Richard Hedrick

Amikor felfedezték a holttestet, az 54 éves Ila Solomon azt mondta a halottkémnek, férje öt nappal korábban halt meg. A szakember azonban a test bomlásának mértékéből azt állapította meg, hogy a 88 évesen elhunyt Gerald Gavan teteme már legalább kilenc hónapja hevert az indianai Lafayetteben álló otthonának egyik szobájában, ahol az özvegy még az ajtót is nyitva hagyta, hogy a madarak be tudjanak menni. A hatóságok kérdésére ugyanis elmondta, hogy a II. világháborút is megjárt veteránnak az volt a kívánsága, hogy testét a madarak egyék meg.

Gavan állítólag egy indiai hagyomány szerint szeretett volna eltávozni, meghalni is valahol a szabad ég alatt akart, de ez a vágya nem teljesülhetett, az özvegy pedig úgy gondolta, hogy nem bolygatja a halottat, bent hagyja a házban, de a madaraknak kinyitotta az ajtót. Az indiai szertartás értelmében a halott részévé válik az élet körforgásának, ha testét a madarak csipkedik szét. "Úgy vélem, aki ennyit tett az Egyesült Államokért, annak meg kell adni, hogy olyan halála legyen, amilyet akart, ennyi az egész. Azt akarta, hogy a madarak egyék meg, hogy része lehessen az élet körforgásának" - magyarázta a helyi híradó kamerája előtt Solomon.

A hatóságok ráadásul nemcsak azért vonhatják felelősségre az özvegyet, hogy nem gondoskodott az előírásoknak megfelelő temetésről, hanem azért is, mert eleve be se jelentette a halált. A holttestet egyébként májusban fedezték fel, de az ügy csak most került nyilvánosságra. A halottkém egyelőre nem tudta megállapítani a halál pontos okát, arról pedig nem árult el részleteket, hogy a madarak megtalálták-e a tetemet és ha igen, milyen mértékű pusztítást végeztek rajta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.