Minden este "együtt" vacsoráztak

Három évig élt a halott anyja mellett

Három év után fedezték fel egy asszony halálát, akinek a lánya minden este odaültette az asztalhoz a halottat, akiből a végén már szinte csak a csontváz maradt.

2014.07.10 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/farconville

Három éve minden este a halott anyja mellett ült az asztalhoz vacsorázni egy nő, aztán együtt tértek nyugovóra, miközben a 28 éves nő nap mint nap ugyanolyan fekete ruhába és cipőbe bújt, mint amit az anyja viselt a halála óta. Egyelőre nem tudni, mi vitte rá a Brooklynban élő Chava Stirnt, hogy miért húzta ültette három évvel ezelőtt az asztal mellé Susie Rosenthal tetemét, de a vacsora végeztével minden este a holttest mellett tért nyugovóra a szűk lakásban. A The New York Postban megjelent esetet a sajtó máris úgy emlegeti, mintha Hitchcock 1960-as horrorja, a Psycho elevenedett volna meg.

A csontvázat a hét elején fedezték fel, amikor a gondnok már panaszkodtak a lakásból érkező, átható bűzre, amiről azonban kiderült, hogy nem a holttestből áradt, hanem a felgyülemlett, derékig érő szemétből. A gondnok értesítette a hatóságokat, akik rátaláltak az elhanyagolt külsejű nőre. A szomszédok szerint sosem hagyta el a házat, és állítólag még a rokonoknak sem engedte meg, hogy bemenjenek, ezért ha ételt vittek neki, azt mindig az ajtaja előtt kellett lerakni.

Rosenthal halálának okát most a szakértők vizsgálják, Stirnt pedig pszichológusok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.