Nem fogta fel a változást az alzheimeres férj

Halott feleségével élt, de észre se vette

Súlyos mentális leépülése miatt fel sem fogta a férfi, hogy felesége már legalább két napja nem él, a hatóságok a kutyát is holtan találták. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

2014.03.17 14:17ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

A rendőrség talált rá a 67 éves asszonyra, aki már legalább két napja halott volt, pedig férje ott élt vele egy házban. A 74 éves johnstoni (Rhode Island, Amerika) férfi azonban már jó ideje Alzheimer-kórban és ezzel összefüggő demenciában szenved, így valójában nem is fogta fel, hogy a mozdulatlanul heverő nő valójában már halott. A rendőrség az elsődleges nyomok alapján úgy találta, hogy nem történt bűncselekmény.

A hatóságok a kutyát is holtan találták, a hivatalos beszámoló szerint "borzalmas körülmények" uralkodtak az egész házban. Most keresik a férfi hozzátartozóit, és az elsődleges véleménytől függetlenül az igazságügyi halottkém vizsgálja az asszony halálának pontos okát - számolt be a News13 című amerikai hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.