Megindító levelet kaptak a szülők

Levél a túlvilágról: három éve halott a feladó

Három évvel az eltűnése, majd a holttá nyilvánítása után kaptak levelet a lányuktól a szülők. A levelet a japán cunami áldozata tíz éve adta postára, de eleve így időzítette, hogy most kézbesítsék.

2014.03.03 11:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Amikor tíz évvel ezelőtt postára adta a levelet az akkor 19 éves lány, tele volt tervekkel és reményekkel az életét illetően. Arra gondolt, érdekes lesz majd szüleinek, amikor elolvassák azt az írást, amit fiatalon írt nekik, ezért kihasználta a japán posta egyik különleges szolgáltatását és a feladáskor kikötötte, hogy csak tíz év múlva kézbesítsék a levelét. Azt azonban akkor nem sejthette, hogy hét évvel később magával ragadja őt egy gyilkos áradat: 2011. március 11-én szökőár csapott le Ocuchi városára, ahol a fiatal nő is élt. A természeti katasztrófa után hat hónapig keresték őt, de mivel nem került elő, és a holttestére sem bukkantak rá, hivatalosan is holttá nyilvánították őt.

Ezek után különösen megrázó élmény lehetett a szülőknek a kezükbe venni lányuk levelét. A Jomiuri Simbun című japán lap a lány nevét nem közölte, ám a kétoldalas, kézzel írt levélből több részletet is nyilvánosságra hoztak. "Amikor megkapjátok a levelemet, lehet, hogy már nagyszülők lesztek. Úgy gondolom, tíz év múlva házas leszek és gyermekem is lesz" - ábrándozott a 19 éves fiatal nő 2004-ben. Hét évvel később, nem sokkal a cunami előtt a 26 éves lányt eljegyezte szerelme, de aztán sem a házassági tervekből, sem a gyermekből nem lett semmi.

Édesapja elmondta az újság riporterének, hogy máig bánja, hogy lányát rávette, költözzön vissza Ocuchiba. A lány előtte Kiotóban dolgozott idegenvezetőként, turistabuszokon kalauzolta a kirándulókat. "Bizonyos napokon arra gondolok, hogy most már akár meg is halhatok" - fogalmazott az apa, akinek lánya azt az ígéretét sem teljesítheti már soha, hogy ezidőtájt már ő gondoskodik idősödő szüleiről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.