Nem az álcázás nagymesteréhez van szerencsénk

Boltot rabolt - átlátszó nejlonzacskóval a fején

Még gyakorolnia kell az álcázást a balek bolti rablónak, aki egy zacskóval akarta elrejteni a fejét, de egy kis hiba csúszott a számításba, mert nem talált otthon mást, csak egy átlátszó tasakot.

2014.07.28 07:29ma.hu

Egyelőre még keresi a rendőrség az amerikai Illinois állambeli Belleville-ben leleplezett bolti rablót, de aligha bujkálhat sokáig, arcát ugyanis nem a legtökéletesebb módszerrel próbálta álcázni: mindössze egy nejlonzacskót húzott a fejére. Az azonban teljesen átlátszó voltt - talán hogy jobban kilásson belőle, amikor bemegy a boltba és megfenyegeti az eladót, hogy előveszi a rejtett fegyverét, ha nem kapja meg a bevételt. A rémült eladó persze kikapta a kasszában lévő pénzt és odaadta a rablónak, aki villámgyorsan elmenekült. Az eset múlt pénteken történt, a rendőrség azóta nyomoz.

Extra csavar a történetben, hogy nemcsak átlátszó volt a zacskó, de a tolvaj vélhetően rájött, hogy könnyen megfulladna benne, ezért a tetejét is kivágta, így viszont az arca feje teljesen szabadon volt, na nem mintha számottevő lett volna a különbség. A rendőrség most a bolt biztonsági kamerájának képe alapján körözi a férfit.

Fotó: Belleville-i Rendőrség

Ám bármennyire is hihetetlen, nem ő volt az évszázad leghülyébb rablója, az álcázásban voltak hozzá hasonló "tehetségek". 2012-ben ugyanilyen nejlonzacskós tolvajt fogtak a rendőrök, Jamie Neil egy cornwalli (Anglia) üzletbe sétált be átlátszó szatyorral a fején. Még ennyire se futotta Matthew McNellynek és Joey Millernek, akik 2009-ben úgy indultak zsákmányszerző útjukra, hogy előzőleg egy fekete filctollal satírozták be az arcukat, a washingtoni Joshua K. Pinney pedig parókát vett, amit egy balesetet imitáló kötéssel rögzített a fején: rengeteg gézt és ragasztószalagot használva. Körszakállát és szemöldökét ezüstösre színezte, ám nemcsak az arcát egyáltalán nem takaró "álca" lett a veszte, hanem legfőképp a személyi igazolványa, amit a lopás helyszínén elveszített.

"Ragasztószalagos bandita" néven emlegette az amerikai rendőrség és a közvélemény is Kasey Kazee-t, aki 10 évet kapott, miután betört egy italboltba. Fejét sűrűn körbetekert ragasztószalag borította, aminek eltávolítása valószínűleg még a lebukás megalázó érzésénél is fájdalmasabb lehetett. És persze ne feledkezzünk meg az ausztrál, Melbourne-ben boltot kirámolt kvartettről sem, akik legalább tényleg nem kímélték az időt és az energiát az álcázásra: csak nadrágot és sapkát viseltek, meztelen felsőtestüket viszont - beleértve az arcukat is - hupikékre festették, így törpikéknek álcázva masíroztak be az üzletbe. Arcvonásaikat azonban a kék festék sem takarhatta el, így idővel ők is rendőrkézre kerültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.