Húsvágó bárddal indult bankot rabolni

"Nem gondoltam át teljesen": telefonhívás tartotta fel a bankrablót

Annyira abszurd volt az egész szituáció, hogy még a pénztáros is hangosan nevetett az alkalom szülte bankrablón, aki egy húsvágó bárddal állt meg a golyóálló üveg előtt, amikor megszólalt a telefonja.

2014.02.24 18:29ma.hu
Fotó: LiveLeak

Nehezen lehetett volna kibírni nevetés nélkül, a bank pénztárosának sem sikerült, amikor meglátta a húsvágó bárddal hadonászó férfit, aki azzal a szándékkal lépett a shanghaji bankfiókba, hogy némi készpénzt szerez. A 28 éves Dozy De Ke akkor lépett oda a golyóálló üveggel körbevett pénztár elé, amikor az alkalmazott épp végzett az egyik ügyféllel. A nő láthatóan nem értette, mit akar a férfi a vágóeszközzel, de jobbnak látta elmenni onnan, főleg miután a "támadó" közölte, hogy ez egy bankrablás.

A következő pillanatban viszont fel kellett függesztenie a nem túl nagy gonddal kitervelt akciót, mert megszólalt a telefonja, úgyhogy intett a pénztárosnak, hogy maradjon a helyén, és elkezdett beszélni a készülékén. Eközben a pénztáros már hangosan nevetett, a férfi pedig közölte vele, hogy most nem ér rá, hívják vissza később. Erre azonban már nem került sor, mert az ügyféltérben várakozók egyike hátulról ráugrott a botcsinálta bankrablóra, miközben a biztonsági őr elterelte a figyelmét, és így sikerült tőle elorozni a "fegyverét".

"Lehet, hogy komolyabb baj lett volna, ha tényleg fegyver lett volna nála, és sosem tudni igazán, hogy a biztonsági üveg megállította-e volna a golyót. Így viszont tudtam, hogy a húsvágó fejszével semmi esélye. Annyira bizarr volt az egész helyzet, és muszáj volt nevetni, különösen amikor a rablás kellős közepén befutott neki egy hívása" - mondta Rong Ku, a 41 éves pénztáros.

A rendőrségi kihallgatás során kiderült, hogy a férfi nem volt sem részeg, sem kábítószeres hatás alatt, és mentális problémáktól sem szenved. Állítólag hirtelen jött az ötlet, hogy kirabolja a bankot, hogy egy kis pénzhez jusson, de "nem gondolta át elég alaposan".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.