Európa a testes biztonsági őrön röhög

Videó - Világhírű lett a meghiúsult bankrablás, de elég ciki

Egy fegyverrel, vagy annak nagyon jó utánzatával fenyegetőzve ment be egy fővárosi bankfiókba a rabló, de nem járt sikerrel - mégsem lehetünk büszkék rá, hogy a hírt felkapta a nemzetközi sajtó is.

2013.10.11 09:25ma.hu

Bankrabló rontott be a főváros XIII. kerületében, a Béke utcában egy bankfiókba, ám a kezében lévő fegyver vagy annak utánzata ellenére a biztonsági őr bátran szembeszállt vele és így meghiúsította a pénzintézet kifosztását. A rendőrségi hírek egyértelműen sikerként könyvelik el az esetet, a nemzetközi sajtóban azonban egészen más miatt kapták fel a témát, és ez az oldala már cseppet sem adhat okot a büszkeségre.

Az egyik közeli épület külső felén elhelyezett kamera ugyanis rögzítette, ahogy a rabló egy szatyorral a kezében láthatóan minden megerőltetés nélkül, már-már laza kocogással elhagyja a helyszínt, majd 15 másodperces lemaradással követi őt a levegőért küzdő, öklét dühödten rázó testes biztonsági őr. A brit médiavisszhang nem fest túlzottan hízelgő képet a magyar biztonsági őrökről, a videó alapján nehéz is lenne azt bizonygatni, hogy errefelé amúgy minden a legnagyobb rendben van és baj esetén van, akire vakon számíthatunk - arról pedig végképp egy szó sem esik, hogy a tréfásnak tűnő videó valójában egy nem megvalósult bankrablási kísérlet zárómozzanata.

Igaz, jobban belegondolva ha nem Magyarországon történt volna az eset, vagy nem ismernénk a hátteret, mi is hasonlóképp kuncognánk egy külföldről kapott videón, mint ahogy most az angolok és rajtuk keresztül lassan a fél világ kuncog. Azért mégiscsak kínos...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.