Taksonyban is ő rabolhatott

Bankrablót fogtak el a TEK segítségével - a pénz egy része is előkerült

A férfi pénteken, dél körül fegyverrel vagy annak látszó tárggyal a kezében ment be egy tatárszentgyörgyi pénzintézetbe, az ott tartózkodó dolgozókat megfenyegette és készpénzt követelt tőlük.

2013.08.25 11:02MTI

A Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével fogtak el egy 39 éves budapesti férfit, aki a gyanú szerint először Taksonyban, majd Tatárszentgyörgyön rabolt ki egy-egy pénzintézetet - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség központi honlapján.

Az őrizetbe vett S. Pál ellen a megyei rendőr-főkapitányság folytatja a nyomozást rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség indítványozni fogja a férfi előzetes letartóztatását.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi pénteken, dél körül fegyverrel vagy annak látszó tárggyal a kezében ment be egy tatárszentgyörgyi pénzintézetbe, az ott tartózkodó dolgozókat megfenyegette és készpénzt követelt tőlük. Az alkalmazottak a fenyegetés hatására nagyobb összegű pénzt adtak át a férfinak, aki a helyszínről autóval menekült el.

Mivel fennállt annak lehetősége, hogy a férfi éles lőfegyverrel rendelkezhet, a Pest megyei nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérték, akik szombaton Budapesten fogták el a 39 éves gyanúsítottat.

Jelenlegi adatok szerint a férfi számlájára írható a 2013. augusztus 12-én Taksonyban elkövetett rablás is, ahol szintén fegyverrel vagy annak utánzatával a kezében kényszerítette egy pénzintézet alkalmazottait készpénz átadására - olvasható a police.hu oldalon.

A házkutatás során a rendőrök megtalálták az elrabolt készpénz egy részét, valamint a rabláskor használt fegyvert és ruházatot is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.