A társa se az eszéről híres

Agyban gyenge: átlátszó zacskóval álcázta magát a rabló

A sikeres rablótámadás kulcsa a jó álcázás. Hallotta ezt valahol a 41 éves benzinkútrabló is, de a kivitelezésbe némi hiba csúszott: zacskót húzott a fejére, de hogy jól kilásson, átlátszót választott.

2013.06.20 10:12ma.hu

Valószínűleg tökéletesnek gondolta a benzinkútrablást a 41 éves Jamie Neil, mert még zacskót is húzott a fejére álcázásképpen, csak arról az apróságról feledkezett meg, hogy ha ő tökéletesen lát a zárt nejlonon keresztül, akkor őt is pontosan olyan tökéletesen lehet látni kívülről. Ez lett a veszte: az angliai Cornwallban lévő éjjel-nappali töltőállomásra berontó balek rablót gyerekjáték volt azonosítani a biztonsági kamera felvétele alapján, a rablás után két nappal felismerte őt egy szolgálaton kívüli nyomozó.

Fotó: SWNS

Az eset még szeptemberben történt, de a bíróság most hozott ítéletet: Neil két év börtönbüntetést kapott. Társa, a 20 éves Gareth Tilley sem bizonyult agytrösztnek, ő egy sálat tekert a feje tetejére - nem köré, hanem afféle turbánként. Fegyverként egy mobiltelefont használtak, aminek világított a billentyűzete. Az épp szolgálatban lévő eladó megnyomta a riasztógombot, ezután némi dulakodás kezdődött, de aztán a páros elmenekült. Elfogásuk után mindkettejük szervezetében nagy mennyiségű vényköteles gyógyszerek és alkohol nyomait találták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.