Kína

Előbb gazdaggá tette a nőt, majd feleségül vette - a válóperes bíró

A nőnek ítélt egy házat, egy darab földet, továbbá úgy vélte, hogy a családi tartozásért is a volt férj volt az egyedüli felelős, így annak visszafizetése is őt terheli.

2014.07.27 14:30MTI

Szinte mindent a nő javára ítélt egy válóperben egy közép-kínai ítélőszék bírója, aki miután vagyonossá tette a felperest, néhány évvel később elvette feleségül. Az online közösséget megosztó eset főszerepelőjét felfüggesztették az állásából, ügyében nyomozás folyik.

Jüngcsou város Lengsujtan kerületének bírósága 2008-ban tárgyalta a bontópert, s a végső szót kimondó Csou Hszin-hua a nőnek ítélt egy házat, egy darab földet, továbbá úgy vélte, hogy a 96 ezer jüanos (3,5 millió forint) családi tartozásért Cseng Sen-lin, a volt férj volt az egyedüli felelős, így annak visszafizetése is őt terheli.

A bíró négy évvel később kötelező végrehajtást rendelt el, a volt feleségnek 200 ezer jüant (7,4 millió forint) kellett megkapnia. A rákövetkező évben Csou bíró örök hűséget esküdött az akkor már ötödik éve elvált nőnek. Cseng - a volt férj - fellebbezést nyújtott be.

Az ügyben a napokban tartottak tárgyalást, s ezért kapott nyilvánosságot. Az ítéletet még nem hirdették ki, de a közvélemény arra számít, hogy a bírót elmarasztalják. A fővárosi Beijing News című lapban Csou úgy nyilatkozott, hogy peres ügye előtt sosem találkozott mostani házastársával, és kapcsolatuk is csak nem sokkal az esküvő előtt vált intimebbé.

A Csouról szóló hírek mellesleg azt is megjegyzik, hogy alig néhány hónapja fosztották meg a kerületi bíróság igazgatóhelyettesi címétől, mert munkaidőben szórakozáson kapták. Mindazonáltal - fogalmaz egy hozzászóló - ezzel sem kérdőjelezhető meg érzelmeinek tisztasága, hisz sokan mások is munkakapcsolatuk révén találják meg végül az igazit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.